FS RIS: (NE)Poznata sudbina FK Ternoci iz Velikog TRNOVCAFK Ternoci iz Velikog Trnovca posle bojkota takmičenja u Zoni „Jug“ (ne)očekivano se našao u milosti Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije, koji prema ovom klubu nije preduzeo konkretne mere u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSS i propozicijama takmičenja u zonskim ligama na svom području.

FK Ternoci je napustio utakmicu sa Moravom u Vladičinom Hanu u 19. kolu Zone «Jug» u drugom poluvremenu, zatim u 20. kolu nije igrao na svom terenu sa Alakincem, a u 21. kolu nije putovao u Preševo na susret sa domaćom Luginom, ali FS RIS ćuti i donosi manje važne odluke vezane za ovo ligaško takmičenje.

Primera radi, posle susreta u Vladičinom Hanu u biltenu FS RIS pojavila se odluka o kažnjavanju trojice isključenih igrača FK Ternoci, dvojice zabranom igranja na dve, a jedan zabranom igranja na jednoj utakmici, klub je kažnjen sa 6.000 dinara shodno Discipčinskom pravilniku FSS.

U biltenu FS RIS posle neodigranog meča sa ekipom Alakinca u 20. kolu Zone „Jug“ nema kazne za FK Ternoci, dok bilten za 21. kolo u kome klub iz Velikog Trnovca nije igrao sa Luginom u Preševu, još uvek nije objavljen na sajtu ove fudbalske organizacije.

Dobro Jutro Srbijo Vranje

Indikativno je da FS RIS još uvek nije doneo zvanične odluke o registrovanju neodigranih utakmica službenim rezultatom 3:0 za klubove koji su bili rivali FK Ternoci u neodigranim mečevima, a iz ove organizacije nema odgovora na dva postavljena pitanja portala InfoVranjske.rs.

Poznati fudbalski radnik iz Vranja, koji je tražio da bude anoniman, tvrdi „da se u „pobuni“ Trnovčana posle meča sa Moravom poltika isprečila ispred sporta“.

Znam kako sve funkcioniše u našem fudbalu, neko je dojavio FS RIS „ne talasaj“, a sa ciljem da amortizuje politički aspekt slučaja, jer je rukovodstvo FK Ternoci u svom saopštenju potenciralo da je savez protiv kluba u kome igraju Albanci, dok, na drugoj strani, FS RIS nastoji da zataška bruku u Vladičinom Hanu i skandalozno suđenje sudije iz Leskovca Aleksandra Nikolića“, objašnjava sagovornik portala.

Podsećamo, na telefonske pozive već više od nedelju dana ne odaziva se Jusuf Hasani, predsednik FK Ternoci, koji je na početku dao izjavu za portal InfoVranjske.rs.  • Ostavi komentar