Evropska zelena partija osnovala odbor u Trgovištu

Eko Taxi Vranje

Evropska zelena partija osnovala je Opštinski odbor u Trgovištu u petak 19. novembra, saopštio je u izjavi za InfoVranjske predsednik dr Dejan Pavlović.

Za predsednika OO Evropske zelene partije u Trgovištu izabrana je Valentina Nikolić, diplomirani biolog iz ovog mesta.Dejan Pavlović na štandu u centru Trgovišta objašnjavao je građanima ovog mesta ciljeve svoje partije i informisao se o stanju u ovoj opštini na jugu Srbije.

Naš slogan je jasan, „Za zdrav život i zdravu ekonomiju“, to su razumeli stanovnici Trgovišta. Zato smo sugerisali da u ovom lepom kraju treba unaprediti turizam i poljoprivredu i u tim granama otvoriti nova radna mesta u cilju zaustavljanja demografskog pustošenja ovih krajeva, rekao je Pavlović.

FOTO: InfoVranjske.rs

Lider Evropske zelene partije je bio iznenađen informacijama koje je dobio u Trgovištu, a koje se odnose na ponašanje lokalne vlasti.

Sa budžetom od 800 miliona dinara, koliko ima ova opština od 5.000 stanovnika, Trgovište bi moralo da liči na manja mesta na Zapadu, međutim, ovde se događaju čudne stvari, primera radi, JKP „Komunalac“ ima 209 na platnom spisku, a rade svega šest radnika, zatečen je Pavlović.

Po njegovim rečima, opština godinama ne rešava dva urgentna problema.

To su deponija koja je bez ikakvih sanitarnih uslova, i granični prelaz sa susednom Makedonijom kod Lesnice, to zahteva hitno rešavanje radi boljeg i zdravijeg života građana ovog kraja, ocenio je Pavlović.

FOTO: InfoVranjske.rs

Dejan Pavlović se osvrnuo i na problem izgradnje minihidroelektrana na Tripušnici, upozorivši da i funkcioneri vlasti u Trgovištu učestvuju u ovim projektima, a to narušava lepu prirodu i zdravu životnu sredinu.

Shvatio sam zašto su nam ljudi prilazili sa strahom, pa će Evropska zelena partija pojačati svoje zanimanje za jug Srbije, obećao je Pavlović.

NIV    1. Zozon 20/11/2021
    2. Če Gevara 20/11/2021

    Ostavi komentar