Aktivizam i mladi

Emilija Milenković: Problematična TRANSPARENTNOST konkursa za novac MLADIHEmilija Milenković u razgovoru za portal InfoVranjske.rs, potvrđuje da je „za razvoj sporta i omladine iz budžeta grada Vranja opredeljeno je 117.550.000 dinara, što čini oko 3,30 posto ukupnih sredstava, a to je dodatno smanjenje u odnosu na prošlu godinu“.

Samo za sprovođenje omladinske politike je dato tri miliona dinara, tako da i ceo iznos ode uglavnom na sport pa za bolji položaj mladih ostane veoma mala suma. U celini sav novac za mlade se rasporedi opštinskoj Kancelariji za mlade.Sprovođenje omladinske politike uključuje povećanje uključenosti mladih, držanje radionica, učešće devojčica u IT sektoru projektom Smart učionica i ostale uobičajene aktivnosti Kancelarije za mlade.

Aktivistkinja i članica upravnog odbora KOMS-a Emilija Milenković upozorava na transparentnost konkursa za dodelu novca udruženjima.„Sudeći po registru Ministarstva turizma i omladine u Vranju je registrovano 17 udruženja mladih i za mlade. Novac nije dovoljan, a takođe je problematična i transparentnost konkursa.“, navodi Emilija Milenković.

Pročitajte i ovo: Hoćete li Vranje dobiti OMLADINSKI CENTAR?

Ona kaže da Vranje treba više da izdvaja za mlade jer ogromna većina želi da ide iz svog grada.

„Grad Vranje od prošle godine prvi put krenuo da odvaja pare za gradski konkurs za omladinsku politiku u iznosu od milion dinara. Nadam se da će grad Vranje više izdvajati za mlade, pogotovo ako uzmemo u obzir da prema našem poslednjem istraživanju iz 2023. 85% mladih želi da ode iz Vranja.“, ističe ova aktivistkinja.

Pratite rad portala InfoVranjske.rs i na YouTubu kanalu

U budžetu za 2021. i 2022. godinu izdvajanja za omladinsku politiku iznosila su pet miliona dinara, od čega je celokupan iznos bio namenjen funkcionisanju Kancelarije za mlade.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Milorad 27/03/2024

    Ostavi komentar