Ekologija i Vranje: Zagađena REKA kod TRAŽNOG CENTRAVranjska reka koja prolazi ispod mosta kod novog Tržnog centra zagađena je velikom količinom smeća, a njeno priobalje je zaraslo u travu i rastinje.

Jedan deo oko reke je sa potpuno golom zemljom, a drugi odmah pored je urastao u šiblje pa se primećuje kontrast. Sa druge strane mosta, ova reka je u celosti okružena vegetacijom i skoro se uopšte ne vidi.Sama reka je prljava i mutna, a deo uz ogradu je zakrčen granama i najrazličitijim mogućim otpadom. Na „obali“ prizor je još strašniji jer se tu nalazi mnogo bačenog kamenja, asfalta, pločica i drugih materijala.

Građani su javljali kako reke menjaju boje zbog lokalnih fabrika koje ispuštaju otpadne vode u njih, a uverili smo se i da kanalizacija iz cevi teče u reku. Taj otpad se spušta, prolazi kod ovog mosta i odlazi ka ulivu u Južnu Moravu.Nedavno su uklonjivani problemi sa kojima se reka nosi u mnogim gradskim delovima, ali samo kod Kazanđola (koji je ionako zagađen smećem), dok na ostalim lokacijama problemi nikako da se reše.

V. ILIĆ

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Tričko Prvi 28/09/2023
    2. Mučenik 28/09/2023
    3. no comment 28/09/2023
    4. Vr Vr Vr 28/09/2023

    Ostavi komentar