Gradska reka ponovo POCRNELA: Nadležni ĆUTEGradska reka ponovo je „ofarbana“ u crno i to nizvodno od Ekoo pumpe i Centra za vanredne situacije, javljaju portalu InfoVranjske.rs građani koji žive u Donjem Vranju.

Negde oko 18 sati boja vode u Gradskoj reci počela je da tamni, nijanse su bile sve tamnije, da bi u za nešto više od pola sata voda u koritu baš pocrnela, opisuju Donjovranjsci boju Gradske reke u sredu 22. februara posle 18 sati.Tradicionalno nepoverljivi prema društvu u kome žive i aktuelnoj vlasti, Donjovranjci promišljaju šta stoji iza izabranog vremena zagađenja Gradske reke.

Korito Vranjske reke u decembru 2022. godine

Zagađivač je izabrao vreme kada ima najmanje ljudi u tom delu Vranja, nizvodno od Centra za vanredne situacije prema ušću Gradske reke u Južnu Moravu, ali nas čudi što ne reaguju nadležne inspekcije, u prvom redu, inspekcija za zaštitu životne sredine, kažu žitelji Donjeg Vranja.Na kraju, građani upozoravaju da zagađenje Gradske reke uzrokuje zagađenje voda Južne Morave i ugrožava živi svet u ovoj najvećoj reci vranjskog kraja.

Podsećamo, Gradska reka u Vranju je već godinama izložena zagađivanju čitavim tokom kroz grad, ali je stanje najteže na delu vodotooka nizvodno od Eko pumpe i Centra za vanredne situacije.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Ugrozeni pacijenti 23/02/2023
  2. Sone 23/02/2023
  3. Atlija Milorad 23/02/2023
  4. Srbin 23/02/2023
  5. SRCE 23/02/2023

  Ostavi komentar