Dvostruko ubistvo u Vranjskoj Banji: 20 meseci pod velom tajneDana 20. marta ove godine navršilo se 20 meseci od dvostrukog ubistva u Vranjskoj Banji, ali istraga Policijske uprave u Vranju i Višeg javnog tužilaštva nije dala nikakve opipljive rezultate.

Tog dana su u ranim jutarnjim satima, ispred svoje kuće na periferiji Vranjske Banje, ubijeni Slavoljub Mladenović (1973) i Branka Anđelković (1977), pa su se odmah oglasili Policijska uprava Vranje i Više javno tužilaštvo, a ubrzo je stigla i forenzička ekipa iz Niša zbog istrage o ovom zločinu.Istražni organi su još krajem jula 2020. godine brzo saopštili da je par ubijen hicima iz vatrenog oružja, iz lovačke puške, da je ubica najpre pucao u Slavoljuba, a zatim u Branku, pa je javnost očekivala konkretne rezultate o izvršiocima ovog zločina.

Policija je za manje od mesec dana saslušala 30 lica iz Vranjske Banje i okolnih sela, jedan od osumnjičenih je prošao poligraf, a drugi osumnjičeni je pritvaran dva puta, ali je već 27. jula pušten iz drugog pritvora.U drugoj polovini avgusta 2020. godine iz policijskih izvora je «procurilo» da se, citiramo, «zatvara krug oko ubice para u Vranjskoj Banji», ali su prolazili meseci nakon ubistva bez konkretnih rezultata u istrazi ovog zločina.

Na današnji dan pre ravno 20 meseci, 22. jula 2020. godine, ubijeni par je sahranjen na pravoslavnom groblju u Vranjskoj Banji, ali je dvostruko ubistvo u ovom mesto polako pokrio veo zaborava, jer se nadležni organi već više od jedne godine nisu oglašavali o ovom zločinu.

Podsećamo, InfoVranjske su se oglasile povodom godišnjice dvostrukog ubistva u Vranjskoj Banji, 20. jula 2021. godine, ali u susret dvogodišnjici od ovog događaja nadležni organi se nisu obratili javnosti kako bi objasnili makar uzroke zastoja u istrazi o događaju koji je, što se počinilaca tiče, ostao nerazjašnjena tajna.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Ako 23/03/2022
    2. Kole 23/03/2022
    3. manekenka 23/03/2022
    4. Pravda 24/03/2022

    Ostavi komentar