Država odobrila – TRGOVIŠTE protiv: Da li će stanovnici sela BARBACE dobiti put?Selo Barbace, u toku ove godine, postala je tema broj 1. u opštini Trgovište. Najpre su meštani ovog sela rešili da podignu veliki krst na uzvišenju.

Nakon toga stanovnici ovog sela, rešili su da napokon dobiju put do manastira Prohor Pčinjski. Pa su povodom toga pisali i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i minstarstvu građevine.Da stvar bude još gora po stanovnike sela Barbace, iz Beograda je stigao pozitivan odgovor. Pa su po logoci stvari stanovnici ovog sela očekivali da Opština Trgovište postupi po nalogu nadležnog ministarstva.

Gde čuda, to se nije dogodilo. Pa stanovnici ovog sela i dalje nemaju završen asfaltni put do manastira Prohor Pčinjski.Stanovnici ovog sela napominju da ni za postavljanje krsta Opština Trgovište nije imala sluha i razumevanja.

Sami smo se organizovali oko krsta, čišćenja groblja, Crkvene kapele i svetog masla. Sami smo obezbedili materijal za obnovu crkvene kapele, a oni čije je posao da pomognu narod, oni bojkotuju sve, kažu stanovnici ovog mesta.

Neformalna grupa građana iz sela Barbace na kraju poručuje.

Probudite se i krenite sa radom!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.