Država na ulicu izbacuje 105 PORODILJA iz GEOKSA!

Eko Taxi Vranje

Tačno 105 radnica „Geoksa“, koje su trenutno na porodiljskom ili trudničkom bolovanju, ostaće bez sredstava za život i bukvalno će uskoro biti na ulici, saznaju Info Vranjske od ovih žena.

Njihov položaj, kako same kažu, podleže različitim tumačenjima, i zbog toga se one plaše da će sada, u najosetljivijem periodu svog života, bukvalno, nečijom administrativnom voljom, ostati bez ičega.Mnogima od nas i muževi su radili u „Geoksu“. Oni će na biro, a verovatno i mi, kako sada stvari stoje. Nemoguće da ovu državu apsolutno ne zanima situacija 105 majki iz Vranja. Pa ko ih onda interesuje? – pitaju se ove žene.

Jedna od njih kaže da ima rešenje po kome na svoj račun prima mesečne prihode, oko 22. u mesecu, po odluci nadležnih u Dečijoj zaštiti.

Sada, tamo kažu da, pošto „Geoksa“ više nema, ni njihova rešenja ne važe.

Advokati, ali i pravobranilac, kažu da imamo rešenja i da se po njima mora postupati, a iz Dečije zaštite nas šalju na Biro – objašnjava svoju situaciju jedna od radnica.

No, porodiljsko i trudničko odsustvo se plaća na osnovu proseka zadnjih 18 plata, a na birou bi ove žene skoo linerano primale po 15.000 dinara.

Ilustracija FOTO FB

Na potezu je država, da sada pokaže koliko je za našu decu.

Hoće li baš na ovim ženama uštedeti neki dinar mesečno, ili će imati sluha i pomoći da one, njihove porodice i njihova deca bar kao ljudi dobiju na vremenu u traženju trajnog rešenja za svoje probleme?

Ove žene izrazile su nadu da će ih primiti i gradonačelnik Milenković, „da nas čuje, ako ništa drugo“.

I neka niko ne govori da se ovde ništa ne može učiniti.

Može, samo pitanje je, da li se i hoće, ili je slikanje za televizije plaćene našim novcem sasvim zadovoljavajuća populaciona politika?

SSB    1. Bivša prijateljica 07/08/2021
  2. Geooks 07/08/2021
  3. STENA 08/08/2021
  4. Porodilja 08/08/2021
  5. Mr. X 08/08/2021
  6. SavaTalimat 09/08/2021

  Ostavi komentar