Dragana CVETKOVIĆ objavila KUPOPRADAJNI ugovor GRADA i BULATOVIĆAPosebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu dostavilo je Dragani Cvetković, ćerki Čedomira Cvetkovića iz Vranjske Banje, čiji je potpis falsifikovan na zapisniku o saslušanju suseda, dokumentu Gradske uprave Vranje, koji je omogućio Banjčaninu Velimiru Bulatoviću kupovinu školskog dvorišta u Banji, javlja portalu InfoVranjske.rs Dragana Cvetković.

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja podnela sam osmog maja ove godine, zatraživši da mi dostave ugovor o kupoprodaji između Grada Vranja i Velimira Bulatovića, jer mi je bio potreban kao dokaz prilikom podnošenja tužbe Osnovnom sudu u Vranju radi utvrđenja ništavnosti ovog ugovora, navodi Cvetkovićeva.Iz VJT Niš, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, stigao je odgovor sa potpisom Dragoljuba Miladinovića, rukovodioca POSK.

Povodom vašeg zahteva za pristup informacijama od javnog značaja od osmog maja 2023. godine, dostavljamo vam ugovor broj 463-146/2020-08 od 15. juna 2021. godine, piše u dopisu POSK Dragani Cvetković.Da nije bilo falsifikovanog zapisnika o saslušanju suseda, koji je službenica Gradske uprave Mirjana Mladenović, po njenom priznanju, nepotpisan dala poslaniku Slaviši Bulatoviću, sinu Velimira Bulatovića, a on ga je vratio POTPISANOG, ovaj ugovor ne bi mogao biti sačinjen, a ovako je omogućio falsifikatorima da kupe deo školskog dvorišta, objašnjava Dragana Cvetković.

Uvidom u pomenuti ugovor vidi se „da je ugovor zaključen između Grada Vranja kao prodavca i Velimira Bulatovića kao kupca o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini, uz naknadu u novcu radi određivanja zemljišta u redovnoj upotrebi objekta i formiranja građevinske parcele“.

U ugovoru o kupoprodaji dela školskog dvorišta, između ostalih tačaka, posebno je zapažena tačka kojom se određuje „da prodavac (Grad Vranje) dozvoljava da se uknjiži pravo vlasništva u korist kupca (Velimira Bulatovića)“.

Podsećamo, punomoćnik Dragane Cvetković, vranjski advokat Igor Zlatković, podneo je Osnovnom sudu u Vranju 17. maja ove godine tužbu radi utvrđenja ništavnosti kupoprodajnog ugovora između Grada Vranja i Velimira Bulatovića.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. vruć vetar 22/05/2023
  2. RTV 22/05/2023
  3. Ема 22/05/2023
  4. Maša 22/05/2023
  5. ОПА! 22/05/2023

  Ostavi komentar