Đorđević: Dom ZDRAVLJA u Vranju već ČETIRI NEDELJE nema nijednog GINEKOLOGABiljana Đorđević, visoko pozicionirana na republičkoj izbornoj listi pod brojem 7. „Srbija protiv nasilja“ na društevenim mrežama objavila je video snimak u kome poručuje da je manjak lekara specijalista na nivou cele Srbije hroničan problem.

Dom zdravlja u Vranju, već četiri nedelje nema nijednog ginekologa, što mnoge žene ostavlja bez mogućnosti da budu pregledane, rekle je Đorđević.Ona je poručila u video obraćanju da na desetine hiljada radnika i radnica iz sistema zdravstva zbog loših uslova i malih plata napuštaju Srbiju.

Naši sugrađani ostaju bez normalne zdravstvene usluge. Kada dođemo na vlast povećaćemo plate zdravstvenim radnicima. Prevencija će biti na prvom, a ne na poslednjem mestu, poručila je Đorđević.Đorđević je na kraju poručila da „nasilje nad zdravstvenim sistemom predugo traje“.

Zeleno-levi front i koalicija Srbija protiv nasilja imaju rešenje da zdravstvena nega bude pristupačna i da se vrati dostojanstvo zdravstvenoj profesiji, kako bi zdravstveni radnici i njihovo znanje i iskustvo bili budućnost naše, a ne neke evropske zemlje, napisali su iz Zeleno – Levog fronta na društvenim mrežama.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Zora 01/12/2023
  2. Тања 01/12/2023
  3. Luka 01/12/2023
  4. Darko 01/12/2023
  5. Specijalista 03/12/2023

  Ostavi komentar