Deoba sportskih para: NULA za NEPODOBNEDeoba sportskih para za 2023. godinu, u formi sufinansiranja projekata u oblasti sporta sredstvima iz gradskog budžeta, ogolila je odnos čelnika gradske vlasti u Vranju prema pojednim sportskim organizacijama i klubovima kroz odluku da se tim subjektima vranjskog sporta dodeli NULA DINARA za aktivnosti u tekućoj godini.

Najomraženiji sportski klub u redovima čelnika gradske vlasti, posebno gradonačelnika Slobodana Milenkovića i gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića Nešija, bez ikakve sumnje je FK Dinamo iako baštini tradiciju dugu više od sedam i po decenija.FK Dinamo je za 2023. godinu dobio nula dinara, a da ironija načina vladanja i odlučivanja aktuelne gradske vlasti bude još veća i ciničnija pokazuje „aneks“ navedene odluke o Dinamu u kome piše da i ŽFK Dinamo, dakle, ženska podružnica ovog kluba, takođe za 2023. godinu dobija nula dinara.

Sportski savez Grada Vranja je drugi na listi omraze od strane gradskih čelnika, budući da u odluci Grada o dodeli sportskih para takođe stoji – NULA DINARA za ovu organizaciju bez koje, shodno Zakonu o sportu RS, klubovi ne mogu da funkcionišu, jer svi njihovi projekti moraju da prođu kroz Sportski savez.Gradska vlast je donoseći takvu skandaloznu odluku smetnula s uma samo jednu „SITNICU“, a to je da Sportski savez može, držeći se odgovarajućih odredbi Zakona o sportu, da administrativno blokira aktivnosti sportskih klubova na teritoriji Grada Vranja i tako zaustavi sve njohove programe i projekte.

Gradsku vlast, međutim, to ne tangira, jer da je toliko zainteresovana za sport ona ne bi dozvolila da jedno Trgovište ima klub u ligi koja je dva ranga ispred Okružne „beton“ lige u kojoj nastupaju četri kluba iz Vranja i jedan iz Vranjske Banje.

Nula dinara je iznos koji je Grad Vranje udelio i ŽOK Vranje, navodno zbog blokade, mada se zna da je u pitanju netrpeljivost gradskih čelnika prema ovom najuglednijem vranjskom ženskom sportskom klubu, jer je njihov favorit OK Panda.

U međuvremenu, Dušan Đedović, sportski direktor ŽOK Vranje, obavestio je portal InfoVranjske.rs „da je skinuta blokada sa računa ovog kluba, pa se očekuje da komisija za dodelu sportskog novca naknadno oktroiše koji dinar i nekadašnjem odbojkaškom prvoligašu iz Vranja, popularnim „žokicama“.

Konačno, na listi „nularice“ lokalnog sporta voljom gradske vlasti našli su se RSU „Feniks“, OK Mladost i sva tri karate kluba, Škola fudbala Prestiž i da ne nabrajamo dalje.

Da zaključimo, sve sportske klubove i organizacije Vranja, kojima je dodeljen iznos od nula dinara za 2023. dinara, zadesila je sudbina tzv. „nešijevske nepodobnosti“, pa su u deobi sportskih para ostali kratkih rukava.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Dugi 31/01/2023
  2. Ucitelj 31/01/2023
  3. Vatrena ptica 31/01/2023
  4. Zoran 01/02/2023
  5. Nela 02/02/2023

  Ostavi komentar