Deoba sportskih para: Ni po BABU ni po STRIČEVIMA – no po PARTIJSKOJ pripadnostiNebeski anđeli, tim Vojske Srbije Garnizona Vranje, član Zone ”Jug” koja je regionalnog značaja, u deobi sportskih para iz gradskog budžeta za 2023. godinu slabije je rangiran u odnosu na klubove najnižeg ranga, članove Okružne, ”beton” lige, odluka je momisije koja je odlučivala o sufinansiranju aktivnosti branjskih sportskih klubova i udruženja.

Nebeski anđeli su za 2023. godinu dobili milion dinara, a FK Mineralac iz Vranjske Banje, član Okružne lige, za navedenu godinu dobiće od Grada Vranja 2,5 miliona dinara.”Anđeli” su istovremeno u podeli sportskih para izjednačeni sa još nekoliko klubova ”betonligaša”, vranjskimTorpedom, Pavlovcem i Radničkim iz vranjske Gornje čaršije, koji su takođe dobili istu sumu kao i zonaš Vojske Srbije – milion dinara.

Članovi Okružne lige, Pavlovac, Torpedo i Radnički, najmanje su krivi zbog takve podele sportskih para iz gradskog budžeta, oni zaslužuju i više od tog iznosa, problem su kriterijumi ljudi iz gradske vlasti po kojima oni dele novac građana Vranja sportskim klubovima, a najodgovorniji su gradski većnik za sport Nenad Đorđević Neši i gradonačelnik Slobodan Milenković.Rezultati takve politike u vranjskom sportu su svima vidljivi i jasni, svi klubovi u gradu su u najnižem ligaškom rangu, za dva ranga su niže od Pčinje iz Trgovišta koja se takmiči u Srpskoj ligi grupa ”Istok”, a čast fudbalsku u limitiranoj meri spasava jedino klub Vojske Srbije, Nebeski anđeli, koji je u Zoni ”Jug” jedini svoje mečeve igra sa klubovima iz Topličkog i Jablaničkog okruga.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Pravednik 26/01/2023
  2. Vranjanac 26/01/2023
  3. Maratonac 26/01/2023
  4. Trener 26/01/2023
  5. Direktor 27/01/2023

  Ostavi komentar