„Coca-Cola“ i UNDP uređuju Vlasinu

Eko Taxi Vranje

Kompanija „Coca Cola“ i UNDP (Program razvoja Ujedinjenih nacija) zajedno sa Opštinom Surdulica najavili su na promociji turističkih potencijala Vlasine, u ponedeljak 24. oktobra na ovom području, uređivanje 47 kilometara planinskih staza u okviru zajedničke inicijative „Vlasina – čista ljubav“.

Ova inicijativa se sprovodi kroz partnerstvo „Coca Cole“ i UNDP sa Opštinom Surdulica i Turističkom organizacijom ove opštine, a sa ciljem da se unaprede ekonomski, turistički i društveni razvoj područja Vlasinskog jezera, uz uslov očuvanja životne sredine.Kratke poruke sa promocije Vlasine i njenih turističkih potencijala uputili su predstavnici «Coca Cole», UNDP i Opštine Surdulica.

Vlasinski kraj je za nas drugi dom, dom naše „Rosa“ vode, a od prošle godine naša prva zona čiste ljubavi», konstatovala je Nataša Najdanović, direktorka lanca snabdevanja u kompaniji „Coca Cola HBC Srbija“.

„Podržavamo privredni rast Vlasine i unapređenje turističke ponude zajedno sa „Coca Colom“, obećao je Jakup Beriš, stalni predstavnik UNDP u Srbiji.

Veliko zadovoljstvo je izrazila i Aleksandra Popović, predsednica Opštine Surdulica, poručivši „da je zajednički cilj promocija svih potencijala Vlasine, bisera Srbije i čitavog Balkanskog poluostrva“.

Na kraju, nagoveštena je izgradnja turističko-edukativne staze duge sedam kilometara od Turističkog info centra do Planinske kuće na Čemerniku i planinskih staza od jezera do vrha Čemernika na 1638 metara nadmorske visine i do vrhova Mali Vrtop, 1685 metara, i Veliki Vrtop, 1721 metar, na planini Gramadi severno od Vlasinskog jezera.

NIV  • Ostavi komentar