CMTDO: U znak SEĆANJA na roditelje pomogli OBRAZOVANJU dece iz Vranja

Eko Taxi Vranje

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) u saopštenju za medije osvrnuo se na pomoć obrazovanju dece od strane Fondacije „Slađana i Dragomir Mitić“ koja je pomogla školovanje osamnaestoro dece koji su u epidemiji virusa korona ostali bez jednog od roditelja.

Saopštenje CMTDO prenosimo sa neznatnim skraćenjima zbog načina portalskog izveštavanja, ali bez izmena teksta saopštenja.Fondacija „Slađana i Dragomir Mitić“ pomogla je osamnaestoro dece koja su u periodu pandemije ostala bez jednog od roditelja. Reč je o porodicama koje su se javile na raspisan javni poziv, a cilj je bio podrška obrazovanja i vanškolskih aktivnosti za koje namene je Fondacija uplatila 381.500 dinara.

Cilj dobročinstva i ideja vodilja kod osnivanja ovog fonda je da podrži obrazovanje dece u Vranju i omogući im uspešno školovanje, pa smo istrajni u ovoj nameri i u saradnji sa Ženskim solidarnim frontom inicirali akciju pomoći daljem obrazovanju dece koja su tokom pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja, rekla je Tijana Mitić.

Neformalna grupa Ženski solidarni front, koja radi pri CMTDO, sprovela je široku akciju pomoći porodicama, tačnije deci, koja su tokom pandemije ostala bez roditelja.

Zadovoljstvo nam je što su ljudi prepoznali naš trud i što je najvažnije da se deca ne osećaju zaboravljenima, već će i dalje zajednica biti uz njih, a o čemu svedoči još jedna višemesečna  sa ciljem dodatnog obrazovanja, istakla je Rosa Drmonjić, predstavnica ŽSF koja je koordinirala ovom akcijom.

U septembru je bio raspisan javni poziv, obavljeni su individualni razgovori o potrebama dece, Fondacija je uplatila 381.500 dinara za ekskurzije, školski pribor, školice jezika, školice sporta, likovnu radionicu, mentalnu aritmetiku…

Posebno mi je zadovoljstvo što uvek jedna humanost pokrene drugu, pa je muški odbojkaški klub odbio da naplati članarinu za dete, vlasnik škole engleskog jezika gde smo platili članarinu donirao knjige za dete, mnogi su dali popuste, kaže Rosa Durmonjić.

Podsećamo, prošle godine u znak sećanja na svoje roditelje koji su 2021. godine preminuli od korone, njihova deca Tijana i Bojan Mitić osnovali su fondaciju sa nazivom po imenima njihovih roditelja, „Slađana i Dragomir Mitić“, a sa željom da na ovaj način neguju sećanje na svoje roditelje koji su i sami bili stipendisti velikih firmi iz Vranja, ali i pravi mentori pomažući mladima u obrazovanju», piše u saopštenju CMTDO.  1. Daja 31/01/2023
  2. Zoki 31/01/2023
  3. Tričko 31/01/2023
  4. ADA 31/01/2023
  5. Zvonko 31/01/2023
  6. Nebojša Stojanović 31/01/2023
  7. Nora 01/02/2023

  Ostavi komentar