CMTDO: Raspisan konkurs za nagrade „Slađana Veljković“Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) raspisao je konkurs za novinarske nagrade „Slađana Veljković“. Uz pomoć prijatelja Centar će po četvrti put  dodeliti tri ravnopravne nagrade – statuu i novčani deo od po 200 evra. Sponzor ovogodišnje novinarske nagrade “Slađana Veljković” je Kompanija Coca-Cola HBC.

NAGRADA SE DODELJUJE U TRI KATEGORIJE:  • – za najbolju reportažu
  • – za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima
  • – za novinarski poduhvat

KO MOŽE UČESTVOVATI NA KUNKURSU?

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (štampani mediji, radio, televizija i online) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona koje izveštavaju na srpskom jeziku. Predloge za nagradu šalju novinari, redakcije i udruženja.Slađana Veljković (1970-2011), novinarsku karijeru je započela 1994. godine, kada su osnovane novine „Vranjske“. U toj redakciji, najpre kao novinar, a potom i glavni urednik, pomerala je granice novinarstva i izrasla u vrsnog novinara i urednika. Živela je i stradala zajedno sa junacima svojih reportaža, ne libeći se da njima podseća institucije i državu na njihove obaveze, na javni interes, koji je bio njen novinarski pokretač i inspirator. Od sredine 2008. godine, kao vrstan majstor novinarskog zanata, postala je dopisnica Večernjih novosti, u kojima je, za samo tri godine, ostavila neizbrisiv trag o ljudima iz Pčinjskog okruga i sa juga Srbije. Ovom nagradom, njene kolege, prijatelji i porodica, žele da sačuvaju sećanje na njeno novinarsko delo.

ADRESA I ROK ZA PRIJEM RADOVA:

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu: [email protected] najkasnije do 15. juna 2022 godine. U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2021. do 15.juna 2022. godine.

ŽIRI ZA NAGRADU

I ove godine odluku o dobitnicima doneće stručni žiri na čijem je čelu Momčilo Popović, šefom DESK -a “Večernjih novosti” iz Beograda.

DODELA NAGRADA

Novinarske nagrade “Slađana Veljković” biće dodeljene u petak 8. jula 2022. godine.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar