CMTDO: Proglašeni dobitnici nagrade „Slađana Veljković“Žiri Centra za društvenu odgovornost i medijsku transparentnost (CMTDO) proglasio je ovogodišnje dobitnike nagrade „Slađana Veljković“.

U konkurenciji za najbolju reportažu nagrada „Slađana Veljković“ pripala je Jeleni Ilić iz Smedereva za reportažu „Svirao sam s Rajka i Lepog Caneta“ u kojoj je napisana priča o 80 godina starom harmonikašu iz sela Luga kod Smedereva Mirku Stojanoviću i njegovom doživljaju davno emitovane TV serije „Muzikanti“.Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima dodeljena je Željku Milojeviću iz Smedereva, uredniku portala SDCafe.rs.

Za novinarski poduhvat nagrađena je novinarka Ruža Helać iz Novog sada za serijal TV reportaža pod nazivom „Zelena patrola na delu“.Jelena Stojković, predsednica Upravnog odbora CMTDO, zahvalila se svima koji su učestvovali na novinarskom konkursu za nagradu „Slađana Veljković“.

Nagrada „Slađana Veljković“ ustanovljena je u znak sećanja na Slađanu Veljković, urednicu Vranjskih novina i novinarku Večernjih novosti koja je svojim novinarskim radom ostavila neizbrisiv trag ne samo na jugu Srbije, već i na mnogo širem planu.

Slađana Veljković je preminula 2011. godine.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar