Aktivizam i mladi

CMTDO: Odbornici da pošalju SMS za DANICU
Centrar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO), neformalne grupe Ženski solidarni front i brojnih građana Vranja, upitili su javni apel predsedniku Skupštine Grada Vranja Dejanu Tričkoviću, povodom pomoći našoj sugrađanki Danici.

Ovoj mladoj devojci iz Vranja 2016. godine dijagnostifikovan je tumor na kičmi i on je uklonjen, ali je ostao taj prostor prazan i dolazi do prekida tačnije zastoja u prolasku kičmene tečnosti. Ona je nakon operacije ostala nepokretna, donji deo ekstremiteta i leva ruka, dok je desna ruka većim delom u funkciji. Njeni roditelji vode veliku borbu i uspeli su da sačuvaju mišićnu masu što je veomaznačajno – stoji u javnom apelu na sve odbornike u Vranju.Predstavnici CMTDO-a apaluju na predsednika Skupštine Dejana Tričkovića da pročita ovu molbu pred početak same sednica koja će se održati u petak.

Prosečno sa predsedništvom, odbornicima i gostima u sali ima oko 70 ljudi, kada bi svi oni poslali samo jedan SMS simbolično u istom trenutku, poslali bi smo u javnost sliku jedne humane zajednice i jednim potezom prikupili ne tako malu sumu novca – stoji u saopštenju CMTDO-a.Žene Vranja u misiji GRAĐANSKE SOLIDARNOSTI

Danica je korisnica fondacije Aleksandar Šapić i potrebno je poslati SMS sadržaja 1043 na broj telefona 3030.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Bole 15/12/2021

    Ostavi komentar