Aktivizam i mladi

Bujanovac: “Brankovci” u okviru Erazmus PLUS projekta obišli RUMUNIJUU okviru projekta Motivation III – 21st century students nastavnici, realizatori projekta, i šestoro učenika, u periodu od 15-19. marta boravili su u poseti školi u Tifeštiju, u Rumuniji gde je održana treća LTT mobilnost škola učesnica u projektu.

Pored OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca i domaćina iz Rumunije, mobilnosi su prisustvovali i ostali partneri na projektu, škole iz Španije, Turske i Poljske.Osim radnog dela programa, domaćini su pripremili bogat program,  organizovali priredbe i izlete kojima su želeli da prikažu domaću kulturu i običaje

Nastavnici učesnici na mobilnosti u međusobnim razgovorima upoređivali su obrazovne sisteme u državama partnerima na projektu i razmenjivali ideje.Cilj ove mobilnosti bio je još bliže međusobno upoznavanje učenika, učestvovanje u zajedničkim ekološkim radionicama, razmena iskustava i međukulturalna interakcija. Naši učenici dali su veliki doprinos  ovim radionicama jer su i sami učestvovali u aktivnostima zasađivanja semena i drveta koje su posebno odabrali i poneli iz Srbije za svoje drugare u Rumuniji. „Svakodnevna interakcija s drugim učenicima i nastavnicima, kao i kultura i običaji domaćeg stanovništva, uticali su na naše vlastito znanje i iskustvo, kao i na shvatanje i poštovanje drugih kultura, stoji u saopštenju OŠ Branko Radičević iz Bujanovca.

OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca jedina je osnovna škola u Pčinjskom okrugu koja učestvuje u projektima programa Erazmus+. Ovaj projekt je finansiran u sklopu Erasmus+ projekata Europske unije posredovanjem Nacionalne agencije Tempus.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar