Aktivizam i mladi

BRANKOVCI: Još jedna aktivnost – OSNOVCI obišli TURSKUUčenici OŠ Branko Radičević iz Bujanovca u okviru Erazmus+ KA229 projekta „Motivation III – 21st century students“ posetili su školu „Yayalar Imam Hatip secondary school“ u Ušaku iz Turske.

Na ovoj mobilnosti 30 učenika iz pet partnerskih škola su imali radionice iz robotike u školi domaćinu, kao i sastanke na kojima su se dogovarali o daljim aktivnostima na projektu. Vrednost ove mobilnosti nije samo u radionicama i sastancima već i u razgovorima koji su vođeni, razmeni iskustava. Nastavnici su sve odlično organizovali i dobro se pripremili tako da su učesnici imali samo najpozitivnije komentare na sva događanja. Nastavnici su imali priliku da se sretnu sa regionalnim ministrom za prosvetu gde su razgovarali na temu stanja u prosveti u svakoj od zemalja učesnica, stoji u saopštenju.
Kako je saopšteno osim kulturoloških aktivnosti i upoznavanja turske kulture i načina života, učesnici su mnogo naučili i o turskom sistemu obrazovanja, robotici i informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji.

Osim niza intenzivnih radionica za učenike, organizirane su i razne radionice s ciljem stručnog usavršavanja učitelja, kao i izleti u Efes, Širinče, crkvu rođenja Device Marije a posetili su i drugi najveći kanjon na svetu, Kanjon Ušak, sa dužinom od 45 km i najvećom širinom od 500 m, stoji u saopštenju ove škole iz Bujanovca.Nakon završne dodele diploma svim učesnicima naši učenici i nastavnici rastali su se od svojih projektnih partnera sa željom da se što pre vide u Poljskoj.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar