Bosilegrad i TRGOVIŠTE u VANREDNOM STANJU

Eko Taxi Vranje

Vanredna situacija je na snazi u delovima opština Bosilegrad i Trgovište zbog snežnih nanosa koji su puteve do udaljenih sela i zaselaka učinili neprohodnim, saopštio je Centar za vanredne situacije u Srbiji u osvrtu na stanje u Pčinjskom okrugu.

U opštini Bosilegrad od opštinskog centra odsečeni su zaseoci u atarima Musulja, Dukata i Karamanice, a u opštini Trgovište u atarima sela Crna Reka, Crveni Grad, Crnovce i Nova Babina Poljana.Nesvrta u mesnoj zajednici Kriva Feja nije više odsečena od glavnog putnog pravca Vranje – Kriva Feja, a stanje je koliko-toliko normalizovano i u atarima nekoliko sela Gradske opštine Vranjska Banja, Slivnice, Prvoneka i Lipovca.

Jug Srbije je i dalje najhladniji u zemlji, sa 19 stepeni ispod nule u ranim jutarnjim satima u sredu osmog februara Besna Kobila je bila na prvom mestu po hladnoći, dok je na Kopaoniku temperatura vazduha iznosila minus 18 stepeni, mada su turisti koji borave na ovoj planinskoj destinaciji tvrdili da je subjektivni osećaj hladnoće do 20 stepeni u minusu.

Na Kukavici je u sredu ujutro izmereno minus 13 stepeni, Vlasini 12, na Zlatiboru je bilo isto toliko, a Stara Planina je bila hladnija sa 14 stepeni ispod nule.

U Vranju je u sredu ujutro temperatura vazduha bila minus sedam stepeni, najhladniji grad u Srbiji prema očekivanju je Sjenica sa 12 stepeni ispod nule, U Beogradu je bilo četiri stepena u minusu, koliko i u Leskovcu, dok je u Nišu izmereno tri stepena ispod nule.

RHMZ za jug Srbije ledene dane prognozira do narednog vikenda, računajući i subotu i nedelju, uz napomenu da će minus biti manji i podnošljiviji za ljude.

NIV    1. Синиша 08/02/2023
    2. Bugarin bosilegrad 08/02/2023

    Ostavi komentar