Boban Antanasijević, lik i delo: Da nam živi Ogoš, naša sinekura!

Eko Taxi Vranje

Boban Antanasijević, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove, po struci diplomirani ekonomista, može po svom liku i naročito delu da uđe u Ginisovu knjigu rekorda po dva osnova, sinekuri u nelegalnoj gradnji u naseljima Gramađe i Ogoš u Vranjskoj Banji, i po valorizaciji one narodne „selo gori, baba se kupa“ u poslovima uglavnom Građevinske inspekcije.

Njegova je prema funkciji koju obavlja, bez sumnje, najveća zasluga što skoro nijedan nelegalno sagrađeni stambeni objekat u naseljima Ogoš i Gramađe u Vranjskoj Banji nije porušen, a Građevinska inspekcija je donela rešenja o rušenju zbog bespravne gradnje.



Radi se o velelepnim, velikim i luksuznim kućama gastarbajtera iz Vranjske Banje koji su novcem sa „trulog“ Zapada sagradili te objekte bez ikakvih dozvola, zbog izgradnje na državnom zemljištu te kuće ne mogu da se legalizuju, „ozakone“ u skladu sa Zakonom o „ozakonjenju“ bespravno sagrađenih objekata, ali nisu porušene, prvenstveno, zbog «dubokih džepova» njihovih investitora i graditelja.

A građane su i u vreme oba mandata Bobana Antanasijevića na funkciji načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove, od 2012. do početka 2014. godine, ali i od kraja juna 2016. do danas!?

Primera, bolje reći, poređenja radi, u naznačenom periodu njegovog načelnikovanja, Građevinska inspekcija srušila je drven kolac u sopstvenom dvorištu pobijen u zemlju siromašnim penzionerima u ulici 22. decembra u Vranju.

Antanasijević, dakle, držeći se one narodne „selo gori, baba se kupa“, pokazuje nepoznavanje principa egzemplarnosti, da mu objasnimo, to je izdvajanje bitog od nebitnog, pa u jesen 2016. godine njega ne brine više od 10.000 nelegalno sagrađenih objekata u Vranju, ali ga dotiče što u maju 2017. godine u Tehničkoj školi organizuju ekskurziju učenika u privatnoj režiji.

Ili, godinu dana kasnije preduzima „opsežnu“ i „ozbiljno rigoroznu“ kontrolu kafića u Vranju zbog „preglasne muzike“, dok u junu 2020. ne ruši shodno rešenju Građevinske inspekcije bespravno sagrađen objekat Bogoljuba Antonijevića u ulici Radoja Domanovića u Vranju, pravdajući se „da inspekcija nema para za rušenje“, a rešenje o rušenju je doneto u januaru 2019. godine, pa razočarane komšije koji su prijavili nelegalnu gradnju tu opstrukciju inspekcije pripisuju činjenici da je Bogoljub Antonijević otac Velibora, potpredsednika SNS u Vranju i direktora Filijale RFZO.

Antanasijević se, međutim, ne samo kao zaštitnik Antonijevića i anketar Slaviše Bulatovića, lidera vranjskih naprednjaka, i na drugi način stavio u službu svoje stranke, korišćenjem inspekcije kao instrument političke prisile, jula 2018. godine, kada je prekomerno kontrolisao rad Škole za osnovno obrazovanje odraslih u okviru Narodnog univerziteta, a sve zbog tadašnjeg direktora, nepodobnog naprednjaka Svetislava Stanojkovića.

Pragmatični i nimalo naivni Antanasijević umeo je i da zažmuri na oba oka kada je trebalo zaštititi od njegovih inspekcija uticajne ličnosti, uhvaćene u kršenju zakona, što bi rekli, in flagranti, što pokazuje primer građevinske firme „Bane Tempo“ u aprilu 2020. kada izgradnjom zgrade u Čestelinskoj ulici zauzima deo javne površine i, prema očekivanju, nikom ništa, tačnije, ni traga od Građevinske inspekcije.

Konačno, Antanasijevića tuži „obični smrtnik“ iz naselja Ogoš u Vranjskoj Banji, rab božji Emir Zećirović, jer je zloupotrebom položaja načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove smetao posed na njegovom zemljištu, omogućivši «naročitom licu» imovinski korist, razume se, protivpravnu, i opet – nikom ništa.

Zbog svega što je vezano za lik i (ne)delo Bobana Antansijevića, mnogi u Vranju očajnički poručuju: Rodi me majko da budem Boban Antanasijević, pa makar ne srušio samo jednu vilu u naseljima Ogoš i Gramađe u Vranjskoj Banji.

S. Kostić



  1. Daca 05/03/2022
  2. Lopurda nevidjena 05/03/2022
  3. Ekonomista 05/03/2022
  4. Zelenko 05/03/2022
  5. Prle petrovic 05/03/2022
  6. SNS VRANJE 05/03/2022
  7. Dake 05/03/2022
  8. Ања 05/03/2022
  9. Xnnn 05/03/2022
  10. Perica 07/03/2022
  11. Boban 07/03/2022
  12. Zumbul 13/03/2022

  Ostavi komentar