Banjsko naselje Savinci PONOVO bez vodeNaselje Savinci u Vranjskoj Banji je drugi dan bez vode, javio je portalu InfoVranjske.rs Goran Stanković, stanovnik ovog naselja.

Cev na vodovodnoj mreži je pukla blizu moje kuće i raskrsnice, u utorak ujutro, pa smo bez vode već drugi dan, snalazimo se kako znamo i umemo, ali je najteže bez vode, kaže Stanković.Po njegovim rečima, „ekipa vranjskog „Vodovoda“ je došla na mesto havarije i iskopala veliku rupu“.

Mi smo je ogradili kako neko ne bi upao u rupu noću, ističe Stanković.Žitelji naselja Savinci i susednog naselja Smonica zabrinuti su zbog prekida u vodosnabdevanju, ali i zbog odnosa „Vodovoda“ prema problemima na terenu, što posebno potencira Jovan Pešić, Banjčanin iz Smonice.

Posmatrao sam ih juče kako rade, dvojica radnika kopaju, a višestruki broj su posmatrači, valjda šefovi, a kažu ima i «podšefova», pa strahujem da će bezvodica duže potrajati, fatalista je Pešić.

Podsećamo, dvadesetak kuća u naseljima Savinci i Smonica je poplavljeno zbog za sada „nepoznatih razloga“, građani su ubeđeni da je pukla cev na glavnom cevovodu prema Fabrici vode u Toplacu, dok su u „Vodovodu“ tvrdili da se radi o „podzemnoj vodi“.

Ne zna se šta je gore, što smo bez vode ili što imamo „višak“ u podrumima, prizemnim prostorijama i dvorištima, opet je fatalista Jovan Pešić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Vinko 26/05/2022
    2. Ogos 26/05/2022

    Ostavi komentar