Vranjska Banja: Poplavljeno 20 kuća!Oko 20 kuća u naseljima Savinci i Smonica u Vranjskoj Banji poplavljeno je već dva meseca, a vranjski „Vodovod“ nije preduzeo ništa osim jednog „inspekcijskog“ nadzora, s argumentom da se radi o „podzemnoj vodi“, saznaje portal InfoVranjske.rs na licu mesta u pomenutim naseljima.

Nezadovoljni građani potenciraju „da je pukla cev vodovodne mreže na trasi glavnog voda koji povezuje branu „Prvonek“ i Fabriku vode u Toplacu.Već dva meseca nas plavi voda koja neprestano „izvire“, poplavljeni su podrumi, prizemlja, dvorišta, šahte, bunari su prepuni, a proleće je bilo sušno“, navodi Goran Stanković, stanovnik naselja Savinci, ispred svojih komšija iz ovog i susednog naselja Smonica.

Po njegovim rečima, «voda neprestano dolazi već dva meseca, pa su u više navrata zvali vranjski „Vodovod“.Oko 20 domaćinstava ima veliku štetu, laminat, delove nameštaja, plastenike u dvorištima, sve je upropastila voda koju nikako ne možemo da iscrpemo iz podruma i prizemlja, a iz „Vodovoda“ su došli jednom na čelu sa Goranom Petrovićem, inženjerom na održavanju i izvršili „pregled“, utešivši nas da je u pitanju PODZEMNA VODA“, ogorčen je Stanković.

Goran Stanković i njegove komšije napominju „da ovde žive 30 godina i da nikakvih podzemnih voda nije bilo“.

Kuću smo sagradili 1994. godine, a ovo je prvi put da smo poplaveljeni, evo, moj bunar je pun do vrha, a ranije je bio tri metra dubok do vode. Zato smo svi ugroženi potpisali zahtev da se obratimo nadležnim vlastima za rešavanje ovog problema, kaže Stanković.

Neočekivana poplava na području dva banjska naselja u negativnom smislu je izmenila život ugroženih Banjčana, iselili su prizmene sobe, stalno se bore sa dolazećom vodom koristeći pumpe za izvlačenje vode, u dvorištima koriste gumene čizme zbog blata i vode, jednom rečju, stanje je katastrofalno,a ljudi nemoćni.

Naša je nesreća utoliko veća što glavna cev vodovodne mreže prolazi koroz tuđe zemljište, pa ne smemo da kopamo u tuđem posedu, a sami bi bez „Vodovoda“ rešili problem cevi koja je pukla“, jadikuje Goran Stanković i pokazuje napukline na zidovima kuće.

Prema njihovoj proceni, „nastala šteta po domaćinstvi prešla je iznos od 20.000 evra“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Maja 24/05/2022
  2. Ha ha ha 24/05/2022
  3. Alien 24/05/2022
  4. Darko 25/05/2022
  5. Z 25/05/2022
  6. Marko 25/05/2022

  Ostavi komentar