Baba Zlatina: Stanovnici „nove“ ulice i dalje u problemuNe prestaju problemi u „taze” rekonstruisanoj Baba Zlatinoj ulici, atmosferska kanalizacija ne funkcioniše, kamenje iz nove kaldrme ispada, a „beton” se mrvi, tvrde stanovnici najznamenitije vranjske ulice u kojoj je muzej kuća književnika Bore Stankovića i Svepravoslavni centar Justin Popović.

Nekoliko nezadovoljnih žitelja najpre ukazuju na problem (ne)funkcionisanja atmosferske kanalizacije.Teškoća je što atmosferska kanalizacija nije priključena na glavni vod u Lunginoj ulici koja je morala da se raskopa, što gradski oci nisu dozvolili, rigola ne ide sredinom ulice, promašuje jednu šahtu, pa je druga, baš kod Borine kuće uvek puna vode i ne prima više nove količine, pričaju Baba Zlatine „komšije”.

Po njihovim rečima, ”jake kiše prave stalne probleme domaćinstvima u Baba Zlatinoj ulici”.Prvu šahtu su napravili na višem mestu od rigole, novi kolovoz je viši od naših dvorišta, pa nam voda ulazi u dvorišta i podrume, a takve probleme nismo imali pre rekonstrukcije, jer je nagib bio dobro postavljen i voda je tekla tim nagibom, objašnjavaju stanovnici Baba Zlatine ulice.

Vranjanci iz ove ulice navode „da nije samo problem sa oticanjem kišnice, već i sa kamenjem nove kaldrme koje ispada iz ležišta zbog slabog veziva koje ne sme da se nazove betonom”.

„Ulica završena a ispada kaldrma, jer ne može da je drži simulacija betona u kome najmanje ima cementa, a mnogo više mlevenog preševskog kamena, pa kada prođu vozila iz kaldrme se diže prašina, dok mi na obući unosimo „beton” koji se troši, gnevni su građani.

Podsećamo, radove na rekonstrukciji Baba Zlatine ulice koji su krenuli u oktobru prošle godine, a trajali do juna ove 2023. izvodilo je privatno preduzeće iz Preševa „Saba Belča”, jedan od najomiljenijih izvođača radova vranjske lokalne samouprave.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Професор 29/06/2023
  2. Antic 29/06/2023
  3. Princip 29/06/2023
  4. Ero sa onoga sveta 29/06/2023
  5. Stočni fond 29/06/2023
  6. Stefan 29/06/2023
  7. Cirkus 29/06/2023

  Ostavi komentar