Advokati i JP: (Ne)selektivna gradska VLAST

Eko Taxi Vranje

Skoro sva javna preduzeća u Vranju poštuju odluku Gradskog veća o zabrani zastupanja javnih firmi od strane advokata, saznaje portal InfoVranjske.rs nakon trodnevnog istraživanja ove teme u lokalnom javnom sektoru.

JP „Parking servis“ je odmah posle donošenja odluke Gradskog veća otkazao punomoćja advokatima koji su zastupali ovo javno preduzeće pred sudovima.To je potvrdio direktor „Parking servisa“ Dejan Manić.

Kao javno preduzeće čiji je osnivač Grad Vranje dužni smo da poštujemo odluku Gradskog veća i to činimo od juna ove godine, rekao je Dejan Manić.

FOTO InfoVranjske.rs: Dejan Manić, predsednik JS u Vranju
FOTO InfoVranjske.rs: Dejan Manić, predsednik JS u Vranju

U JP „Urbanizam i izgradnja Grada Vranja“ takođe su otkazali punomoćja advokatima, zastupnicima ove firme, odmah nakon objavljivanja odluke Gradskog veća 10. juna 2022. godine.

Izvor iz Gradske uprave, međutim, tvrdi „da je odnos gradske vlasti prema javnim preduzećima neselektivan kada se radi o poštovanju odluke Gradskog veća o advokatima“.

Prema mojim saznanjima, „Komrad“ i dalje zastupa advokat Vlada Vuković, nekadašnji pravnik u „Simpu“, a nisam sigiran da li „Vodovod“ nastavlja da zastupa advokat Nenad Antić, član SNS, kaže izvor portala.

InfoVranjske.rs se mejlom obratio direktoru vranjskog „Vodovoda“ Goranu Antiću, a njegov odgovor na postavljeno pitanje prenosimo u celosti i bez izmena.

Od donošenja zaključka Skupštine Grada Vranja broj 06-11/2022-10 od 10. juna 2022. godine, nijedan advokat ne zastupa JP „Vodovod“, pa ni advokat Nenad Antić, piše u odgovoru direktora Đorđevića.

JKP Komrad Vranje
JKP Komrad Vranje

Nenad Antić Anta, nekadašnji zamenik gradonačelnika rekao je za portal InfoVranjske.rs da ne zastupa ni JKP „Komrad“ iz Vranja.

Podsećamo, Skupština Grada je na predlog Gradskog veća zaključkom od 10. juna ove godine zabranila da advokati zastupaju javna preduzeća, odlučivši da to ubuduće čini Gradsko javno pravobranilaštvo.

S. Kostić  1. Lopovi 08/12/2022
  2. Rijaliti 08/12/2022
  3. Vr banja 08/12/2022
  4. Insulin 08/12/2022
  5. jovica 08/12/2022
  6. Darko 09/12/2022

  Ostavi komentar