Zlatković: Niška komora odlučuje o štrajku ADVOKATA u VranjuIgor Zlatković, vranjski advokat, obavestio je portal InfoVranjske da Advokatska komora u Nišu odlučuje u petak 24. decembra o štrajku advokata.

Danas počinje obustava rada advokata na teritoriji Beograda, a Advokatska komora u Nišu, pod čijom je ingerencijom Advokatska zajednica Vranja, odlučuje o štrajku advokata na jugu Srbije, kaže Zlatković.Advokat Zlatkovic napominje da u Vranju u petak 24. decembra rade gotovo svi advokati.

Svaka advokatska komora autonomno odlučuje o svemu što je vezano za rad advokata, u Nišu Advokatska komora rešava da li ćemo i kada ubustaviti rad, pa u Vranju rade advokati, čekajući odluku svoje komore, objašnjava Zlatković.Prvi razlog obustave rada advokata u Beogradu je zahtev da se ukinu izmene i dopune Zakona o parničnom postupku, drugi zahtev da Vrhovni kasacioni sud povuče stav o troškovima obrade kredita poslovnih banaka.

Čini se da advokati nisu najutacijija struja u Advokatskoj komori Srbije, ali s druge strane u štrajk je stupio najveći broj advokata u Beogradu, a to je polovina od ukupnog broja advokata u Srbiji, što svakako ima težinu, smatra Zlatković.

Advokat Igror Zlatković na kraju kaže «da će poštovati odluku Advokatske komore u Nišu o štrajku.

U Vranju će najveći broj advokata poštovati odluku o štrajku ukoliko je donese Advokatska komora u petak, ali znam da će jedino raditi advokati članovi SNS, kroz smeh primećuje Zlatković.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Kole 24/12/2021
    2. Čedomir 24/12/2021
    3. Če Gevara 24/12/2021
    4. Mice 25/12/2021

    Ostavi komentar