ŽOKICE i dalje u BLOKADI: Za ovaj NEUSPEH Đedović nagrađen stranačkom FUNKCIJOMDušan Đedović, sportski direktor ŽOK Vranje i za sada član Gradskog odbora SPS u Vranju, angažovan je u dve oblasti društva, politici i sportu, i poslednjih meseci uspešniji u „veštini mogućeg“ u odnosu na odbojku u kojoj je njegov klub u trećem takmičarskom rangu zbog blokade računa ostao bez sportskih para iz budžeta Grada.

Đedovićevo avanzovanje na polju politike krunisano je predlogom iz nekoliko mesnih odbora vranjskih socijalista da bude kandidat za sekretara Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS, što sam Đedović nije ni potvrdio, ali ni demantovao.Ne mogu unapred da komentarišem o tome, treba sačekati odluku IO GrO pa onda može da se priča, a za sada je sve na dugom štapu, bio je „pričljiv“ Đedović.

Portal InfoVranjske.rs saznaje „da su u igri za sekretara IO GrO SPS u Vranju još trojica kandidata“ koji treba da na tom položaju zamene dosadašnjeg sekretara Branimira Stojančića, ali i da je Đedović jedan od favorita zbog naklonosti koju uživa kod Zorana Antića, predsednika vranjskih socijalista.Dušan Đedović uticajan u politici, tačnije, u svojoj partiji, međutim, kao sportski direktor ŽOK Vranje doživeo je da zbog blokade računa ovog kluba nije dobio sredstva iz gradskog budžeta predviđena za vranjski sport za 2023. godinu.

Izlazimo još danas iz blokade (26. januar, kad je Đedović govorio za portal InfoVranjske.rs / prim.aut.), pa će nam komisija odobriti sredstva za 2023. godinu, siguran je Đedović.

Prema zvaničnim podacima Narodne banke Srbije, Ženski odbojkaški klub i dalje je u BLOKADI.

FOTO: Narodna banka Srbije na dan 27. januar, 2023.

Podsećamo, 2022. godine Sportski savez grada Vranja, nije dobio novac od grada, jer im je račun bio u blokadi zbog poreza i doprinosa.

Njegov uspon u redovima vranjskih socijalista tokom prošle godine odvijao se paralelno sa neuspehom na sportskom polju, zbog reorganizacije ligaškog takmičenja u ženskoj odbojci Srbije, vranjske „žokice“ su se našle u trećem rangu, Drugoj ligi „Istok“.

ŽOK Vranje, nekadašnjem prvoligašu, ne cvetaju ruže ni u trećem rangu ženske odbojke, jer se od ukupno 10 klubova, Vranjanke nakon okončanja jesenje polusezone nalaze na devetom, pretposlednjem mestu na tabeli sa svega pet osvojenih bodova.

Očekujem bolje rezultate na proleće i opstanak u ovom rangu, rekao je Đedović.

Na drugoj strani, OK Panda, takođe član Druge lige „Istok“, ali miljenik gradske vlasti i većnika za sport Nenada Đorđevića Nešija, na tabeli zauzima treću poziciju sa 18 bodova, a klub je za 2023. godinu sasvim solidno počašćen od gradske komisije za sportski novac sa 3,5 miliona dinara.

Zato se sa velikim interesovanjem u lokalnoj ne samo sportskoj javnosti, već i na širem planu, očekuje naknadna odluka gradske komisije za dodelu sportskih para koliki deo tog kolača će odrezati za ŽOK Vranje, te da li će on biti manji od onoga što je dobila OK Panda, i time „overiti“ uspešnost Đedovićevog političkog uticaja izvan SPS.

S. Kostić / MSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Prica 27/01/2023
  2. Lepi 27/01/2023
  3. Mire 27/01/2023
  4. Cale 28/01/2023
  5. Dragomir 28/01/2023
  6. Mile 29/01/2023
  7. Solncepek 30/01/2023
  8. Mile 08/02/2023
  9. Igor 08/02/2023

  Ostavi komentar