Žbevčani sutra OBELEŽAVAJU Dan pobede nad FAŠIZMOMSutra, u petak, meštani sela Žbevac u opštini Bujanovac, prigodnim programom će obeležiti 79-u godišnjicu pobede nad fašizmom u Drugom svetskom retu.

Svečanost obeležavanja Dan pobede organizuju Savet Mesne zajednice i Osnovna škola „Dragomir Trajković“ uz pomoć i podršku Crkve Svete Trojice i Šahovskog kluba „Paul Keres“ iz Žbevca.Centralna svečanost biće priređena u 10 časova pore Spomen česme, na kojoj su uklesana imena svih žrtava iz dva svetska rata iz Žbevca i okoline.

Učenike Osnovne škole, meštane i goste pozdraviće, i o značaju Dana pobede, govoriće predstavnici Mesne zajednice i Osnovne škole.Organizatori sutrašnje svečanosti u Žbevcu kažu da će se program odvijati pod sloganom : „Moja majka, moja porodica, moja škola, moja hrišćanska vera, moja Srbija, pamet i um, ljubav i poštovanje prema svim narodima – Dan pobede je dokaz da Srbi nisu genocidan narod“.

Poseban ton obeležavanju Dana pobede nad fašizmom daće učenici Osnovne škole „Dragomir Trajković“, sa svojim vršnjacima i nekoliko susednih škola.

Oni se spremaju da sutra pozdrave aktere fudbalske utakmice osnovaca iz Žbevca i Levosoja, kao i učesnike ekipnog brzopoteznog šahovskog turnira.

Ideju meštana sela Žbevac treba pozdraviti i podržati s obzirom da se Dan pobede nad fašizmom, uglavnom obeležava na nacionalnom nivou u zemljama pobednicama u Drugom svetskom ratu.

Žbevčani, kako kažu, ovom manifestacijom odaju počast žrtvama oslobodilačkih ratova i nastavljaju svetle tradicije svojih mrtvih i živih predaka: Dragomira Trajkovića, predsednika Ustavnog suda SFR dr Joska Trajkovića, najmlađeg doktora ekonomskih nauka u SFRJ dr Tomislava Stošića, tvorca i predsednika Kompanije „Simpo“ Dragomira Tomića, estradnog umetnika Čedomira Markovića i mnogih drugih.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Milorad 09/05/2024
    2. Milorad 09/05/2024

    Ostavi komentar