ZAVETNICI: Odlučno NE promeni Ustava

Eko Taxi Vranje

GrO i OO Srpske stranke Zaveznici izdali su saopštenje za javnost povodom predstojećeg referenduma. Portal InfoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.

Gradski i Okružni odbor Srpske stranke Zavetnici poziva građane Vranja i okruga da izađu na referendum za promenu stava u oblasti pravosuđa 16.01.2022.god.i zaokruže NE!Predloženi model u oblasti pravosuđa ne postoji ni u jednoj državi,pogotovu ga nema u Nemačkoj,Francuskoj,Austriji i Italiji iz koje nam tzv.Venecijanska komisija nameće ovaj „dobronamerni i usrećiteljski“ model.

Svi se slažu da je stanje u pravosuđu Srbije loše,ali bi uvođenjem ovog modela ono postalo daleko gore i izazvalo mnogo teže i dalekosežnije posledice od čuvene reforme pravosuđa 2009.god.koju je sprovela predhodna vlast!

Ovaj model predviđa da o svemu u pravosuđu Srbije odlučuju Visoki saveti sudstva i tužilaštva sastavljeni od ukupno 21 člana,koji nikome nisu odgovorni!

Oni bi birali za sudije i tužioce koga god hoće bez ikakvih merila i kriterijuma,razrešavali koga i kada hoće,postavljali i smenjivali predsednike sudova.

Na ovaj način bi Visoki saveti bili najmoćniji organi u Republici Srbiji,koji ne podležu ničijoj kontroli,otuđeni od građana Srbije,pa se presude ne bi donosile U ime naroda,već bankarske mafije,raznih Rio Tinta i ostalih moćnih korporacija koje bi vrlo brzo našle način da preuzmu kontrolu nad ovim telima.

Rezultat ovakve promene Ustava u oblasti pravosuđa bi  bio nepotizam,porodično pravosuđe,burazersko- kumovsko deljenje pravde,što bi otvorilo širom vrata korupciji i kupovini pravde! 

Građani Srbije,izađite na referendum zakazan za 16.01.2022.god.zaokružite NE i sprečite da Srbija bude poligon za eksperiment Venecijanske komisije i Briselske administracije sa dugoročnim nesagledivim štetnim posledicama!

Vaše NE će značiti da ste za nezavisno pravosuđe pod kontrolom građana Srbije preko 250 narodnih poslanika izabranih Vašim glasovima,a NE za zavisno pravosuđe pod kontrolom 21 člana Visokih saveta sudstva i tužilaštva,koje apsolutni niko neće moći da proverava ili kontroliše.

Zato,odlučno NE promeni Ustava u oblasti pravosuđa!

Saopštenje objavljenon na portalu, nije stav portala InfoVranjske.rs i portal ne odgovara za navode u njemu.

NIV    1. Миле 11/01/2022
    2. Јоле 11/01/2022
    3. Joca 11/01/2022

    Ostavi komentar