Zavetnici: Albanci na jugu SRBIJE nisu UGROŽENIGrO Zavetnika Vranje objavio je saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.

Srpska stranka Zavetnici saznaje da nekakva delegacija političkih predstavnika Albanaca iz Preševa i Bujanovca,a koji za sebe tvrde da žive u nekakvoj dolini, otišla  u sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku, sastala se sa g. Feritom Hodžom ambasadorom Albaniju u UN sa namerom da otkriju istinu,situaciju i položaj Albanaca u toj dolini!Predviđen je i sastanak sa predstavnicima nadaleko čuvene istinoljubive i nadasve demokratske američke administracije kojoj će biti otkrivena istina o položaju Albanaca!

Ova vest je za rubriku verovali ili ne i da nije tužna, bila bi smešna!Gospodo Albanci i ako je od vas,mnogo je!

Odmah treba istaći da ne postoji nikakva Preševska dolina, već se Preševo i Bujanovac nalaze u Vranjskoj kotlini, a Medveđa u Jablaničkom okrugu i nema nikakve fizičke, niti bilo koje druge veze sa predhodne dve opštine! Ovo je prva manipulacija, koja se bezbrojnim ponavljajnjem želi pretvoriti u istinu!

U opštinama Preševo i Bujanovac apsolutnu vlast čine isključivo albanske stranke! Raspolažu budžetom po svom nahođenju,koji se dopunjuje transferima iz budžeta Srbije,pa iako su nacionalna manjina u Srbiji u ovim opštinama deluju kao da su većina. U Preševu, koje je bilo u ogromnom broju nastanjeno srpskim, sada živi 98% albanskog stanovništva!

U Bujanovcu nadpolovičnu većinu čine pripadnici albanske nacionalne manjine i takođe vrše svu vlast bez uticaja Srbije i Srba, pa su Srbi manjina u sopstvenoj državi!

Uz to u obrazovanju, kulturi, raznim inspekcijama, policiji, tužilaštvu, sudovima i svim drugim državnim institucijama godinama, nesmetano rade pripadnici ove nacionalne manjine!

Godinama iz ovih opština traje iseljavanje Srba, a umnožavanje „ugroženih“ Albanaca

Tvrdimo da albanska nacionalna manjina u Srbiji uživa sva manjinska prava kao i ostalih 25 nacionalnih manjina koje u njoj žive i uključene su u društveni i politički život Srbije!

Jedino pravo koje im je zaista ugroženo u Srbiji je pravo da na njenoj teritoriji naprave još jednu svoju državu na Balkanu! To pravo,a na njihovu i žalost njihovih sponzora,im Srbija nikada neće priznati,niti dozvoliti odcepljenje jednog kvadratnog centimetra njene teritorije,ma koliko se trudili i koristili bilo koja nedozvoljena sredstva.

Dakle, ovaj odlazak je još jedan u nizu pritisaka na Srbiju, uz izmišljanje ugroženosti, uskraćivanju prava, teškog života ,ali i vrhunac hipokrizije njihovih sponzora sa kojima će se sastati i verovatno izdati saopštenje prepuno otrcanih floskula o zloj Srbiji i još gorim Srbima, a jadnim, nezaštićenim i ugroženim Albancima!

Zabrinjava nas što je aktuelna vlast zabila glavu u pesak, ne reaguje na ovakve aktivnosti, ćutke prelazi preko fabrikovanih izmišljotina, presnih laži i otrcavanja Srbije na svakom koraku i u svakoj prilici od strane njenih građana albanske nacionalnosti,valjda u nadi da će to samo od sebe prestati!

Neće gospodo vlastodržci! Zato država Srbija mora da reaguje svim raspoloživim diplomatskim sredstvima!

Gospodo Albanci, građani Republike Srbije iz Preševa,Bujanovca i Medveđe, prestanite da izmišljate da ste ugroženi, obespravljeni i da maštate o nekakvoj Velikoj Albaniji na teritoriji Republike Srbije.

Taj koji vam je to obećao grdno vas je prevario, zavadio sa prvim komšijama i prijateljima, a sa svoje ugodne daljine upravlja tuđom nesrećom i patnjom ostvarujući svoje strateške interese u ovom delu Evrope.

U pamet se Albanci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. sombolend 08/06/2022
  2. Namavan 08/06/2022
  3. Aljban 09/06/2022
  4. Muamer 09/06/2022
  5. DRAGOSLAV 14/06/2022

  Ostavi komentar