Žapsko već PET DANA U MRAKUDonje i Gornje Žapsko su već pet dana u mraku, toliko ne funkcioniše ulična rasveta u ovom selima udaljenim dvanaestak kilometara od Vranja, javljaju portalu InfoVranjske.rs meštani ovih sela.

Za nas je poslednjih pet dana svaka noć veliki problem, jer smo u totalnom mraku, ljudi se zatvaraju u svojim kućama i sa baterijama čekaju srednjoškolce iz Vranja koji su u popodnevnoj smeni, žale se Žabljani.

Po njihovim rečima, „mrak je zavladao u oba sela u kojima u oko 150 domaćinstava živi blizu 500 stanovnika“.

Nestanak ulične rasvete ne mogu da nadokande sijalice na kućama, jer oba sela nisu tzv. zbijenog tipa, već imaju mahale međusobno udaljene po više stotina metara, zato ne razumemo da nadležno preduzeće, JP „Urbanizam i izgradnja Vranja“ ćuti o ovom problemu, negoduju meštani Žapskog.

Portal InfoVranjske.rs se putem mejla obratio „Urbanizmu“ zbog problema sa uličnim osvetljenjem u selima Gornje i Donje Žapsko,a dobijeni odgovor će objaviti u celosti i bez izmena.

Žitelje Donjeg i Gornjeg Žapskog nestanak uličnog svetla posebno pogađa, jer je to, kako kažu, „još jedna teškoća u životu ovih od Grada Vranja zaboravljenih sela“.

Imamo problem sa prevozom do Vranja, tu su i loši putevi, ambulanta već dugo ne radi, a sada smo i bez uličnog svetla, jadikuju Žabljani.

Podsećamo, meštani Žapskog su u septembru prošle godine četiri dana bili bez uličnog svetla.