VRŠNJAČKO NASILJE u VRANJU: Majka TVRDI da je dečak imao PROBLEMA i u ŠKOLI (FOTO)Jelena Đorđević, majka osmogodišnjeg dečaka koji pohađa treći razred Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vranju, tvrdi da je njen sin pretrpeo vršnjačko nasilje u toj školi.

Đorđević za portal InfoVranjske.rs tvrdi da njen osmogodišnji sin od prvog razreda ima problema u svom odeljenju.Vređali su ga od samog početka, nazivali pogrdnim imenima, a kada jedno dete krene sa takvim ponašanjem, nastavi cela grupa. Ja sam najmlađa majka od svih roditelja u tom odeljenju, pokušala sam više puta da razgovaram sa učiteljicom, ali se stvar otela kontorli, rekla je Đorđević.

Jelena Đorđević kaže da je maloletni dečak imao i problema sa depresijom i da je zbog pogrdnih imena na račun njegove kilaže prestao da jede.

Suprug i ja smo otišli kod školskog psihologa i objasnili da naše dete ima problem u školu. Nikakvu povratnu informaciju nismo dobili od psihologa, a saznali smo i da učiteljica ne dozvoljava da naše dete ide u toalet, rekla je Đorđević

Iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Vranja odgovorili su portalu putem email-a 3. novembra 2022. godine i naveli da do tog trenutka nije bilo saznanja da je „učenik U. Đ. zadobio teške telesne povrede tokom boravka u prostorijama škole ili u školskom dvorištu“.

Što se tiče nasilja od prvog razreda u vidu uvreda na račun njegove kilaže, bio je jedan izdvojen događaj u drugom razredu, koji je razrešen kroz individualne razgovore sa učenicima, praćenjem ponašanja učenika, kroz razgovore sa roditeljima, kao i obradu nastavnih jedinica kroz koje se provlači data tematika, stoji u odgovoru škole.

Iz škole su dodali da „pomenuta učiteljica u dugogodišnjem radu nije imala pritužbe roditelja na vaspitno–obrazovni rad“.

Majka osmogodišnjeg dečaka tvrdi da je učiteljica pred celim razred omalovažavala maloletnog učenika pod izgovor „on stalno želi da ide u WC“. Kako navodi majka, učiteljica se branila argumentom „KAKO TO DA SAMO TUKU VAŠE DETE“.

Moj sin sada ima ozbiljne traume i strahove, stalno podiže ruke kada mu priđem kao da se brani od nečega. Ali je sve kulminiralo početkom ove nedelje kada se iz škole vratio potpuno crven što dokazuju i fotografije. Naravno, učiteljica nas o tome nije ni obavestila, rekla je Đorđević

Đorđević tvrdi da je njen sin, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ povrede na vratu dobio ispred toaleta u toj osnovnoj školi.

„Mi smo slučaj prijavili i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Minisarstvu prosvete“, završila je Jelena Đorđevć.

FOTOGRAFIJE SU PRIVATNO VLASNIŠTVO JELENE ĐORĐEVIĆ