Vršnjačko nasilje u Vranju: 130 učenika u Vranju se ne oseća BEZBEDNO u ŠKOLIGrad Vranje objavio je Izveštaj o sprovedenom istraživanju o prevenciji vršnjačkog naslja u osnovnim i srednjim školoma na teritoriji ovog mesta.

U istraživanju su učestvovali 377 nastavnika, 1392 roditelja, 699 učenika nižih razreda, 556 viših i 330 učenika srednjih škola.Podatak koji najviše zabrinjava u ovom istraživanju jeste podatak da se 130 anketiranih učenika ne oseća bezbedno u školi.

Kao razloge svojih tvrdnji navodili su nemili događaj u maju mesecu u Beogradu i svađe, pretnje, psovke i tuče u školi, vršnjačko nasilje je rasprostranjeno toliko da ga učenici prihvataju kao nešto normalno i vrlo često ne prijavljuju, smatrajući da se ništa ne može promeniti, stoji u izveštaju.Pored toga, istraživači naglašavaju da čak 13 osto roditelja smatra da škola nije bezbedno mesto za njihovu decu.

Kao razloge za takav svoj stav roditelji navode nemili događaj 3. maja ove godine, nevaspitanje dece i nepoštovanje ličnosti nastavnika, kao i uticaj interneta i društvenih mreža. Takođe ističu da sve škole nemaju video nadzor i dovoljno osvetljenja – stoji u izveštaju.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Trajko 24/06/2024

    Ostavi komentar