Vreme: U Pčinjskom okrugu 18 ZAVEJANIH putnih pravacaU Pčinjskom okrugu je 18 putnih pravaca do udaljenih sela i zaselaka u brdsko-planinskom području zavejano i neprohodno, a najteža situacija je na područjima opština Trgovište i Bosilegrad i delu opštine Bujanovac i Vranje, saopštili su iz Centra za vanredne situacije Srbije.

U opštini Surdulica najteža situacija je sa udaljenim zaseocima u mesnoj zajednici Klisura do kojih su nekategorisani putevi zavejani i neprohodni.Dobra vest je da je put Vranje – Barelić očišćen i prohodan za saobraćaj, a od ponedeljka šestog februara prohodan je i put Vranje – Kriva Feja.

Ipak u atarima mesnih zajednica Barelić i Kriva Feja neprohodni su putevi do udaljenih zaselaka Svetoilijskog kraja i u selu Nesvrta u podnožju Besne Kobile gde su pojedina domaćinstva odsečena od glavnih saobraćajnica.Temperaturne prilike u Pčinjskom okrugu u ranim jutarnjim satima u utorak sedmog februara pokazuju da je ovaj kraj jedna od najhladnijih destinacija u Srbiji, jer Besna Kobila sa minus 18 stepeni stoji uz Kopaonik sa isto tolikom temperaturom.

Na Vlasini i Kukavici temperatura od 13 stepeni ispod nule dostigla je Staru planinu na istoku Srbije, gde je takođe izmereno 13 stepeni u minusu.

Od Vranja gde je izmereno osam stepeni ispod nule, hladniji su bili Sjenica sa minus 11 stepeni, Zlatibor sa minus 10, Zaječar i Požega sa minus devet stepeni.

Prestonica Vojvodine Novi Sad sa osam stepeni ispod nule bio je hladniji od glavnog grada Srbije Beograda za tri stepena, a u Nišu i Leskovcu, komšijskim gradovima Vranja, izmereno je četiri stepena u minusu.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Pravobranilac 07/02/2023

    Ostavi komentar