Vreme: Sneg stigao na jug – KUKAVICA NAJHLADNIJA u SrbijiSneg je tokom noći između četvrtka 26. januara i petka 27. januara konačno pao i na jug Srbije, pa su se osim predela iznad nadmorske visine od 800 metara, zabeleli i niži delovi vranjskog kraja.

Umerene snežne padavine formirale su pokrivač debljine do pet centimetara u najnižim predelima Vranja i vranjskog kraja, na Besnoj Kobili deblji od desetak centimetara, a najviše ga ima na Kukavici između Vladičinog Hana i Vučja i na Vlasini.Na severu i zapadu Srbije, za razliku od juga zemlje, sneg neprekidno pada više od 20 sati, pa je debljina snežnog pokrivača neuporedivo veća u odnosu na okruge na jugoistoku.

FOTO: InfoVranjske.rs

Planina Kukavica koja razdvaja Vranjsku i Leskovačku kotlinu,  u jutarnjim satima u petak 27. januara bila je zajedno sa Kopaonikom najhladnija destinacija u Srbiji, izmerena temperatura iznosila je minus sedam stepeni, na Zlatiboru i Besnoj Kobili bilo je za stepen „toplije“, u Sjenici je temperatura iznosila pet stepeni u minusu, a na Vlasini minus četiri stepena.U Vranju je prvo merenje temperature pokazalo da se živa na termometru spustila na minus dva stepena, oko 8,30 bila je na nuli, ali je subjektivni osećaj hladnoće dostigao minus tri stepena zbog pojačanog vetra iz pravca sever-severoistok.

U Nišu i Leskovcu temperatura se kretala oko nule, koliko je izmereno i u glavnom gradu zemlje Beogradu, a u Vojvodini je izmereno plus jedan stepen.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar