Vreme: Sneg i mraz OKOVALI jug Srbije

Eko Taxi Vranje

Jake snežne padavine i izuzetno niske temperature okovale su jug Srbije, snežni nanosi dostigli su dva metra, a temperatura se već u nedelju petog oktobra spustila na minus 15 stepeni na Besnoj Kobili.

Na ovoj najvišoj planini Pčinjskog okruga u ataru sela Nesvrta jak sneg praćen snažnim vetrom stvorili su nanose visine do dva metra, a put od Korbevca do Krive Feje je bio privremeno neprohodan.Na Vlasini je sneg dostigao visinu od više od jednog metra, a slična situacija bila je i na području između planinskih sela Prvoneka, Slivnice i Lipovca u Gradskoj opštini Vranjska Banja.

Jak sneg je zavejao i Poljanicu i otežao saobraćaj na putu Vranje – Golemo Selo.

U ponedeljak ujutro na Besnoj Kobili je temperatura iznosila minus 15 stepeni, a na Vlasini i Kukavici 12 stepeni ispod nule, pa je najviša planina juga Srbije odmah iza Kopaonika, gde je izmereno 16 stepeni u minusu, bla najhladnija destinacija u zemlji.

U nižim predelima vranjskog kraja visina snežnog pokrivača kreće se između 30 i 50 centimetara, a u Vranju je u ponedeljak ujutro temperatura vazduha iznosila minus sedam stepeni, pa je najveći gradski centar Pčinjskog okruga, izuzimajući Sjenicu sa minus 11 stepeni, bio najhladniji u Srbiji.

U Nišu i Leskovcu, kao i u pretsonici Beogradu, temperatura vazduha je bila minus pet stepeni.

RHMZ ledene dane sa povremenim snegom u planinskim predelima i sunčanim intervalima u nižim krajevima predviđa do petka 10. februara.

NIV  • Ostavi komentar