Vreme: Mraz, MEĆAVA i SNEG na juguMećava sa jakim vetrom i snežnim padavinama zahvatila je planinske i predele vranjskog kraja iznad 600 metara nadmorske visine u noći između utorka i srede.

Na najvišim planinama Pčinjskog okruga formiran je snežni pokrivač od 15 i više centimetara, a temperatura vazduha se do srede ujutro spustila do 12 stepeni ispod nule na Besnoj Kobili, što je bila najhladnija destinacija u Srbiji, za dva stepena hladnija i od Kopaonika.Na Vlasini i Kukavica temperatura je iznosila minus osam stepeni, za tri stepena hladnije u odnosu na Zlatibor.

Najhladniji grad u Srbiji bila je Sjenica sa pet stepeni ispod nule, , a iza nje su sa tri stepena u minusu bili gradovi Ćuprija, Požega i Sremska Mitrovica.U Vranju je na prvom merenju temperatura vazduha iznosila minus dva stepena, pa je najveći gradski centra Pčinjskog okruga bio hladniji od Leskovca gde se temperatura kretala oko nule i Niša sa jednim stepenom u plusu.

U glavnom gradu Beogradu temperatura vazduha se kretala od plus jednog stepena u centru do minus dva stepena na perfiferiji.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar