Vreme dojava: Komunalna POLICIJA (ne)nadležna za bombe?

Eko Taxi Vranje

Odeljenje komunalne milicije u jednom od većih gradova jugoistoka Srbije dobilo je telefonsku dojavu da je u njihovim prostorijama podmetnuta bomba!

Dojavnik sa prikrivenog broja na mobilnom telefonu nije stigao ni da se „isključi“, a dobio je odgovor brzinom svetlosti od dežurnog „komunalca“ koji ga je najverovatnije i zatekao, i zaprepastio, i zbunio.„Nismo nadležni za bombe“, glasio je odgovor dežurnog komunalnog milicionera koji je to izrekao u jednom dahu.

Ovaj Istinit i nesvakidašnji slučaj dojave i odgovora na upozorenje o bombi uzrokovao je brojne šale i viceve na račun svoh „aktera“ ovog događaja u komunalnoj miliciji većeg južnjačkog grada, dojavnika, komunalne milicije, posebno na račun dežurnog i njegove „budnosti“ u aktuelnom bezbednosnom trenutku, ali i na račun države Srbije, globalne situacije i sajber egzibicionista.

Nenadmašni Đole Balašević, naravno, da je živ, slučaj navedene dojave prokomentarisao ni na svoj način, lalinsko-šeretski, „tako to biva kad se previše sniva, a tako se malo zna“, aludirajući na pojave koje ma koliko bile zastrašujuće, ako su neodmerene i učestane gube na težini u značaju.

Možda su baš zato, specijalne službe država, sajber egzibicionisti, dakle, svi „osumnjičeni“ u vremenu brojnih a lažnih dojava, u znatnoj meri ublažili i umanjili njihov planirani zastrašujući efekat, pa su obični ljudi tu nečiju virtuelnu nepodopštinu i imaginarni terorizam izložili podsmehu i pošalici.

Slučaj za podmetnute bombe „nenadležne“ komunalne policije ubedljivo i baš na tom primeru potvrđuje tezu da se svaka neodmerenost i predoziranost na polju sive propagande i lažnih dojava završava šalama i vicevima „običnog sveta“ koji na taj način psihološki prevazilazi stanje panike i straha i brzo se vraća u normalan svakodnevni život.

To je, istini za volju, možda i nesvesno, najbolje pokazao dežurni komunalni milicioner koji je, budući da je oguglao na sve što je neke nenormalnosti učinilo „normalnim“, tako ravnodušno primio dojavu o bombi postavljenoj u prostorijama njegove službe i time opalio moralni šamar i dojavnicima i onima koji stoje iza njih!    1. Dr Verica iz Sobinske 25/05/2022
    2. Maksa 25/05/2022
    3. Komunalac 26/05/2022

    Ostavi komentar