Vreme: Besna Kobila na POLU hladnoće

Eko Taxi Vranje

Besna Kobila je u jutarnjim satima u četvrtak 2. februara sa 10 stepeni ispod nule ponovo bila najhladnija destinacija u Srbiji.

Besna Kobila bila je hladnija od Vlasine i Kukavice gde je izmereno minus šest stepni, Kopaonika sa pet stepeni u minusu i Zlatibora gde je izmerena temperatura iznosila tri stepena ispod nule.O velikoj hladnoći na najvišoj planini juga Srbije svedočili su zaposleni u Planinarskom domu koji se nalazi na 1.480 metara nadmorske visine, koji su potencirali „jak mraz koji je ledio sve oko sebe u snežnoj pustoši Besne Kobile“.

U Vranju je u četvrtak ujutro temperatura vazduha iznosila minus dva stepena, koliko je bilo i u Požegi, Dimitrovgrad je bio za stepen hladniji, ali je Sjenica sa osam stepeni ispod nule bila najhladnije gradsko naselje u Srbiji.

U Nišu i Leskovcu temperatura vazduha se kretala oko nule, dok je u prestonici Beogradu bilo prijatnih pet stepeni u plusu.

RHMZ za jug Srbije za naredni vikend prognozira jače zahlađenje koje će početi između četvrtka i petka, temperature će u nižim predelima ići do minus četiri stepena, a na planinama i do 13 stepeni ispod nule, a najavljuju i snežne padavine.  • Ostavi komentar