Vreme: BESNA KOBILA – 19 stepeni ispod nuleJutro u četvrtak devetog februara je najhladniji dan ove zime u Srbiji i vranjskom kraju, Sjenica i Pešterska visoravan su šampioni hladnoće sa minus 22 stepena, a besna Kobila, najviša planina Pčinjskog okruga je na drugom mestu sa 19 stepeni ispod nule.

Stara planina je sa minus 16 stepeni ovog jutra hladnija od Kopaonika gde je izmereno 15 stepeni u minusu, koliko i na Kukavici, dok je Vlasina sa minus 14 stepeni „nešto toplija“.Vranje je posle Sjenice bilo najhladniji grad, prvo merenje pokazalo je 12 stepeni ispod nule, Zlatibor je za jedan stepen bio „topliji“, u Leskovcu je izmereno 10 stepeni u minusu, koliko i u Kuršumliji i Požegi, dok je u Nišu bilo minus pet stepeni.

U glavnom gradu Srbije Beogradu temperatura vazduha iznosila je četiri stepena u minusu u centralnim gradskim četvrtima, ali je na periferiji išla i do minus osam stepeni.

Glavni putni pravci u Pčinjskom okrugu su prohodni, a u delovima opština Bosilegrad i Trgovište još uvek je na snazi vanredna situacija zbog odsečenih udaljenih sela i zaselaka u ovim krajevima juga Srbije.

NIV    1. Ми 09/02/2023

    Ostavi komentar