Aktivizam i mladi

Vranjsko urbanističko čudo: Renoviranje ČESME – deo izbornog obećanja?Veći deo Vranjanama ponosan je na kvalitetom vode koju piju, a javne česme širom grada u lošem su stanju.

Jedna od malobrojnih česmi u gradu, trenutno je „pod radovima“, ali u kom smeru oni napreduju to još uvek niko ne zna.Česma i bezimeni park na uglu ulica Koce Racine i Filipa Filipovića izgledaju dosta zapušteno.

Od antičkih vremena pa do danas prilikom definisanja parkova i pejzažne arhitekture dosta se pažnje polagalo javnim izvorima i vodoskocima na zelenim površinama, za razliku od urbanističkih planova grada Vranja gde su ovakve pojave potpuno nedifinisane.FOTO: InfoVranjske.rs

Klasičan primer nedifinisanog urbanističkog plana u Vranju, jeste park u naselju Donje Vranje, valjda zato što nema arheoloških nalazišta iz antičkog doba na koje bi se ugledali, ko zna.

Građani ovog dela grada za naš portal kažu da često čuju najave da će i njihov park doći na red za uređenje.

Skoro su nešto tu malterisali, sređivali. Mada pravo da vam kažem bolje i da se ne sređuje park, to ima godinama da traje. Kolko dugo je samo gradski park sređivan, smatra jedan od stanovnika ovog dela grada.

Radovi na rekonstrukciji gradskog parka u centru trajali su godinama, svi rokovi bili su probijeni. 

Koliko li će onda trajati radovi na jednoj česmi u ovom parku?

M. Stanković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Misa 23/03/2022
    2. Mare 23/03/2022
    3. Pera 23/03/2022
    4. Milcha 24/03/2022

    Ostavi komentar