Vranjski inspektor uhapšen zbog seče 313 kubika BELOG BORANiške Južne vesti u četvrtak detaljno izveštavaju o hapšenju vranjskog šumarsog inspektora V. F. (61).

Prema ovom izvoru, inspektor je uhapšen jer je preporučio seču 313 kubika belog bora u vlasništvu jedne surduličke škole koja nisu bila za seču.

Uz insoektora, uhapšeno je još dvoje ljudi, 44-godišnji muškarac koji je izradio sanacioni plan seče, kao i 36-godišnjak koji je sekao borove.

Uhapšeni republički šumarski inspektor V. F. se tereti da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok su M.P, radnik preduzeća „Avium“ iz Opštine Malo Crniće i D. A, vlasnik surduličke firme „Pinus S.C.“ sumnjiče za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni V. F. tereti se da je u oktobru 2019. godine, u okviru savetodavne posete Osnovnoj školi “Sveti Sava“ u mestu Božica kod Surdulice, koja je vlasnik parcele na kojoj se nalaze beli borovi ukupne količine 313 metara kubnih stabala, na površini 2,42 hektara, konstatovao da je došlo do sušenja ovog drveća na celoj površini i preporučio da se iseku sva stabla, što nije bilo u skladu sa realnim stanjem – saopštavaju iz policije.

Kako pojašnjavaju iz policije, M. P. se sumnjiči da je za potrebe ove škole izradio sanacioni plan na osnovu koga je naloženo da se sva stabla belog bora, koja su inače prve i druge klase, poseku, i prodaju sa umanjenom vrednošću na količini i kvalitetu.

D. A. je potom, kako se sumnja, isekao drveće, iako je znao da je količina veća u odnosu na procenu sanacionog plana, prikazavši manju količinu, čime je oštetio školu za iznos 838.505 dinara.

Podsećamo, inspektor V. F. već je hapšen pre tri godine, ali za drugo krivično delo.

SSB  • Ostavi komentar