Vranjska sela protiv zdravstva: MALTRETIRAJU NAS!Stanovnici vranjskih sela koji usluge dobijaju u zdravstvenim stanicama u svojim mestima digli su glas protesta zbog toga što je prijem kod lekara uslovljen „kovid propusnicama“, javljaju portalu InfoVranjske žitelji više sela koji imaju zdravstvene stanice.

Izvor portala iz Rataja, čija mesna zajednica broji skoro tri hiljade ljudi, izražavaju nezadovoljstvo zbog problema kada u Zdravstvenu stanicu u ovom selu dolaze na preglede.Kada stanovnici Rataja, Žapskog, Kupininca, Aleksandrovca, Pavlovca i Crnog Luga dođu za lekove ili na preglede, sestra na šalteru traži od njih potvrde da su preležali koronu, ili potvrde o vakcinaciji, ili negativan PSR test, pa kako te „propusnice“ najveći broj nema, ne mogu kod lekara, priča ogorčeni Ratajčanin.

Od ponedeljska veliki broj sela u Pčinjskom okrugu bez strujeStanovnici pomenutih sela da bi došli do lekara prinuđeni su da krenu put Vranja i u kovid ambulanti obezbede „propusnice“.

Od života su nam napravili pakao, zamislite hronične bolesnike, manje pokretne ljude, one najstarije, treba da idu za Vranje, autobuske veze su očajne od kako nas je zadesila pandemija, pa šta da kažem, katastrofa, maltretiranje ljudi, jadikuje žitelj Aleksandrovca.

Žapsko odsečeno od ostatka sveta

Slično nezadovoljstvo ispoljavaju i meštani ostalih vranjskih sela u kojima funkcionišu zdravstvene stanice Doma zdravlja u Vranju.

Ko nam je kriv što živimo na selu, da bi ušli u doktorsku ordinaciju moramo da „platimo“, mislim na putne troškove do Vranja koji već predstavljaju značajnu stavku, jer iz jedne porodice, to se dogodi, troje ljudi moraju za Vranje po „propusnice“, upozorava gnevni Pavlovčanin.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Slobodan 29/09/2021
  2. Zoki 29/09/2021
  3. Gete 29/09/2021
  4. Tako treba 29/09/2021
  5. Dragan 29/09/2021
  6. Mita 30/09/2021

  Ostavi komentar