Vranjska desnica o ratu u Ukrajini: Rusko „njet“ NATO paktuPredstavnici stranaka desnice u Vranju jedinstveni su u stavu da Rusija u ratu sa Ukrajinom brani svoje vitalne nacionalne interese pred naletom NATO pakta i istovremeno žale zbog ratnog sukoba dva bratska i etnički i verski bliska naroda.

Maja Mitić, potpredsednica Srpskog pokreta Dveri vranjskog odbora, gaji nadu u prestanak ratnih sukoba i stradanje nedužnog naroda.Iskreno se nadam da će sukobi u Ukrajini što pre prestati i da će stradanje nevinog ukrajinskog naroda biti prekinuto, kao i da će shvatiti da su žrtve manipulacije NATO pakta koga ne interesuje ukrajinski narod, već želi da bude bliži ruskoj granici, ističe Mitićeva.

Maja Mitić, prva žena pokreta Dveri

Maja Mitić se osvrnula i na rezoluciju Ujedinjenih nacija o Rusiji.Srpski pokret Dveri ocenjuje glasanje Srbije za rezoluciju Ujedinjenih nacija protiv Rusije kao neprijateljski čin Vučićeve vlasti prema Ruskoj federaciji. Stavljanje na stranu NATO pakta u ovom sukobu predstavlja očigledan čin izdaje srpskoh nacionalnih i državnih interesa, budući da Rusija štiti teritorijalni integritet Srbije od okupacije Kosova i Metohije, smatra Maja Mitić.

Dragan Nikolić, zamenik predsednik IO „Zavetnika“ i njihov poslanički kandidat na parlamentarnim izborima trećeg aprila, žali „što je Ukrajina oruđe u rukama NATO pakta“.

Rusija ratuje protiv NATO pakta, a Ukrajina je oruđe u rukama te organizacije, uspeli su, dakle, Englezi da nahuškaju brata na brata. Žao mi je ukrajinskog naroda, ali je Rusija morala da brani vitalne nacionalne interese, ističe Nikolić.

Dragan Nikolić Nika, advokat iz Vranja

Po njegovim rečima, „Ulaskom NATO pakta u Ukrajinu bile bi instalirane njihove rakete sa nuklearnim bojevim glavama“.

A to bi bio nož pod grlo Rusije i ruskog naroda od strane zločinačke NATO alijanse. Konkretno, ako se i dve ribice posvađaju na dnu mora, to znači da su tu Englezi i zemlje NATO pakta, smatra Nikolić.

Tijana Petrović, potpredsednica Gradskog odbora DSS u Vranju, rat u Ukrajini objašnjava „da se ne radi o ruskom napadu, već odbrani“.

To je rusko NJET NATO paktu, jer Ukrajina kao tampon zona između Rusije i NATO pakta, netaktičnom politikom i bez iskustva u međunarodnim odnosima, podleže NATO pritiscima i biva žrtva, budući da je alijansa prišla preblizu Rusiji priključivanjem tri baltičke zemlje i Bugarske i Rumunije, obrazlaže Petrovićeva.

Tijana Petrović, potpredsenica DSS-a u Vranju

Po njenim rečima, „NATO zna koliko je moćna Rusija“.

Zato i ne sme da rasplamsava ovaj rat i sili se pred Rusijom, a NATO je svoju snagu pokazao pred nama, u Jemenu, Sudanu, Somaliji. Ipak, u ratu među narodima nema pobednika, svi su gubitnici, zaključuje Tijana Petrović.

Bobana Stanimirović, predsednica Okružnog odbora Srpske radikalne stranke, u potpunosti podržava Rusiju u ratnim sukobima u Ukrajini.

Mi, srpski radikali, u potpunosti podržavamo bratsku Rusiju u nameri da izvrši denacifikaciju Ukrajine, da jednom zauvek pobedi ukrajinske fašiste koje podržavaju SAD, Evropska Unija i NATO savez, uvereni da će Ukrajina ponovo biti u bratskom zagrljaju sa Rusijom kao što je bila vekovima do sada, poručuje Stanimirovićeva.

FOTO: SRS – Bobana Stanimirović

Predsednica Okružnog odbora SRS ne sumnja u pobedu Rusije u ratu u Ukrajini.

Sigurni smo da će Rusija poraziti zločinački kijevski režim i da će pomoći srpskom narodu da vrati Kosovo i Metohiju u sastav Srbije i da se ujedini sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom, kaže Bobana Stanimirović.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Sava 04/03/2022
    2. racista 04/03/2022
    3. pera 05/03/2022
    4. Branislav 09/03/2022

    Ostavi komentar