Vranjska Banja: SPORNA podela PAKETIĆA uzrok INCIDENTA

Eko Taxi Vranje

Podela novogodišnjih paketića deci u Vranjskoj Banji u organizaciji Gradske opštine izazvala je negodovanje uglavnom romskih porodica, nezadovoljnih zbog „diskriminacije“ njihove dece, saznaju InfoVranjske iz više izvora.

Asan Ismailović, žitelj banjskog naselja Ogoš, javno optužuje lokalnu opštinsku vlast za „nepravednu podelu novogodišnjih paketića“.Jedan broj poklona podeljen je u balon sali, romske dece je bilo malo, a kada su se „naši“ pobunili rečeno je „da će se deci po kućama deliti paketići zbog korone“, ali su ti pokloni deljeni deci iz podobnih porodica, pa su opet mimoišli romsku decu, ističe Ismailović.

Sagovornik InfoVranjskih žali se i na činjenicu da je podela novogodišnjih paketića bila obavijena velom tajne.

U balon salu su počeli da dolaze roditelji sa decom, svi su očevi i majke članovi SNS, to važi za malobrojne Rome u balon Sali, što znači da su svi oni bili obavešteni, a za ostale nisu brinuli u Gradskoj opštini, ogorčen je Ismailović.

Po njegovim rečima, „majke romske dece su naročito bile gnevne i glasne u svojim protestima ispred balon sale“.

Nisu birale reči, a izliv gneva je bio toliko veliki da su opštinari pobegli sa „bojnog polja“, ironičan je sagovornik InfoVranjskih.

InfoVranjske su se putem mejla obratile rukovodstvu Gradske opštine, a u želji da čuju i drugu stranu o incidentu ispred balon sale, odgovor nije stigao, ali ukoliko rukovodstvo odgovori, biće objavljen na portalu.

Podsećamo, Gradska opština je deci do sedam godina starosti podelila 300 novogodišnjih paketića.

Takođe podsećamo, pred novu 2021. godinu zbog slične „metodologije“ podele novogodišnjih paketića deci, majke i očevi romske dece protestovali su ispred prostorija SNS u Vranjskoj Banji.

S. Kostić  1. Budimo ljudi 09/01/2022
  2. Ццц! 09/01/2022
  3. Če Gevara 09/01/2022
  4. Šanko 09/01/2022
  5. Падавлада 10/01/2022
  6. Mile 11/01/2022

  Ostavi komentar