Vranjska Banja: Haos u naselju Ogoš zbog vode – Gore nego u Gramađu

Eko Taxi Vranje

Havarija na vodovodnoj mreži u naselju Ogoš u Vranjskoj Banji u utorak 19. aprila i gotovo dvodnevni prekid vodosnabdevanja izazvalali su haos u ovom banjskom naselju od preko 200 domaćinstava i više od 800 stanovnika, javlja portalu InfoVranjske.rs Mile Ismailović, žitelj Ogoša.

Naše naselje je veliko, jedno od najvećih u Vranjskoj Banji, pa je trebalo da se vidi šta se desilo kada je pukla cev i nestala je voda, ljudi su kantama i kanistrima nosili vodu do svojih kuća, za piće, spremanje hrane i ostalu upotrebu, nastala je „ajvazija“ na bunare, slikovit je Ismailović.Po njegovim rečima, „bilo je tragikomično za gledanje kada su radnici „Vodovoda“ započeli sanaciju havarije.

Naši Romi su dolazili kod radnika i „protestovali“, govoreći kao je smela da pukne „cevka“, a mi smo svi glasali za Vučića, a radnici su im odgovarali, glasali ste ne za Vučića, već za dve hiljade, a cevi su stare, pa pucaju, Vučić s tim nema ništa“, priča Ismailović.

Romi su kukali „da je u Ogošu sada gore nego u susednom naselju Gramađe“.

Tamo stalno pucaju „cevke“, ali oni su malo naselje, tu živi mnogo manje ljudi, a kod nas je haos, pa ispade gore nego u Gramađe, iskazali su moje komšije „solidarnost“ sa komšijama u Gramađu, ironičan je Ismailović.

Sagovornik portala InfoVranjske.rs na kraju upozorava „da se manemo šale, jer bez vode ne može da se živi“.

Dosta mi je da pogledam i vidim redove kod bunara kojih nema mnogo, pa da i ja zakukam i ako nisam glasao Vučića, a znam da su i naše cevi u vodovodu stare i da treba da se menjaju, ali kada će to da bude, e to radnici „Vodovoda“ nisu mogli da nam kažu, jer to znaju direktori, kaže Mile Ismailović.

Prekid u vodosnabdevanju naselja Ogoš trajao je od jutra 19. aprila, pa do kasnih popodnevnih sati 20. aprila, kada je okončan prekid u vodosnabdevanju građana ovog banjskog naselja.

S. Kostić    1. Koka 23/04/2022

    Ostavi komentar