Vranje sa MINUS SEDAM stepeni rame uz rame sa Sjenicom

Eko Taxi Vranje

Prvo merenje temperature vazduha u Vranju, u utorak 20. decembra, pokazalo je da se živa u termometru spustila na minus sedam stepeni, pa je naš grad zajedno sa Sjenicom na Pešterskoj visoravni, posle Kuršumlije najhladniji u Srbiji, ne samo među gradovima, već kao destinacija, računajući tu i planinske predele.

U Kuršumliji, gradu u podkopaoničko-gornjetopličkom kraju, temperatura vazduha u ranim jutarnjim satima u utorak iznosila je osam stepeni u minusu.Ovog jutra najhladnije je u Srbiji bilo na jugoistoku zemlje, U Leskovcu je izmereno šest stepeni ispod nule, Nišu pet stepeni u minusu, a u Kruševcu i na Vlasini takođe je bilo minus pet stepeni.

Više temperature u utorak ujutro zabeležene su u Vojvodini, od nule do minus dva stepena, ali i na Kopaoniku gde je bilo minus tri stepena, kao i na Zlatiboru gde je bilo za stepen «toplije».

Gusta magla u vranjsko-bujanovačkoj kotlini i rečnim dolinama bila je glavna meteorološka karakteristika vremena u utorak ujutro, a vidljivost na putevima kretala se od 30 do 50 metara.

Na Vlasini je bilo mnaje magle, a dominirala je niska oblačnost, što je uslovilo nižu temperaturu vazduha u odnosu na Vranje i okolinu.

NIV  • Ostavi komentar