Vranje na energetskoj crnoj listi

Eko Taxi Vranje

Grad Vranje se sticajem lokalnih okolnosti našao na crnoj listi Ministarstva energetike i rudarstva, jer Gradsko veće nije donelo odluku da konkuriše projektima u ovom Ministarstvu u okviru programa energetske efikasnosti, saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradskoj upravi.

Na konkurs Ministarstva energetike za projekte o energetskoj efikasnosti, odluka Gradskog veća nije doneta do ponedeljka 12. jula, a u utorak 13. jula gradonačelnik je na godišnjem odmoru u Grčkoj, pa je propala prilika Vranjanaca da na planu energetske efikasnosti apliciraju za neki od projekata u navedenom Ministarstvu.Činjenica da je Vranje ostalo bez mogućnosti da aplicira za projekte energetske efikasnosti ozbiljno je razljutilo Zoranu Mihajlović, ministarku energetike i rudarstva, koja zamera Vranjancima zbog ovakvog pristupa važnim programima Ministarstva energetike i rudarstva.

Izvor portala na kraju kaže «da je propao pokušaj naknadne intervencije zamenice gradonačelnika Zorice Jović da ublaži ljutnju ministarke Mihajlović».

Podsećamo, Grad Vranje je pre nekoliko dana raspisao oglas za sanaciju privrednih subjekata i domaćinstava u cilju poboljšanja energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije, ali je ovaj konkurs lokalnog značaja.

S. Kostić    1. Lopovi 19/07/2021
    2. Jes 19/07/2021

    Ostavi komentar