Aktivizam i mladi

Vranje i OMLADINA: Mladi bez podrške gradaKrovna organizacije mladih Srbije objavila je dokument o položaju mladih u Srbiji. Portal InfoVranjske.rs istraživaće položaj mladih u Pčinjskom okrugu. Pored Vranja, portal InfoVranjske.rs, istraživaće i položaj ostalih opština u Pčinjskom okrugu.

Prema podacima Krovne organizacije mladih Srbije grad Vranje ima formiran savet za mlade kao posebno stalno radno telo skupštine grada Vranja do 2008. godine.Ali i danas, nakon više od 14 godina, Savet za mlade grada Vranja nema svoj poslovnik ili pravilnik o radu. Pored toga, Savet za mlade grada Vranja nema svoj plan ili program rada.

Jedna od najzanimljivjih činjenica jeste da od osnivanja poslednjeg saziva Saveta za mlade grada Vranja nije održana nijedna sednica.Ovaj Savet u poslednjih pet godini nije uputio nijedan zahtev ili dokument na razmatranje ili usvajanje skupštini grada Vranja, gradonačelniku ili većniku za sport i omladinu, stoji u istraživanju Bobana Stojanovića za potrebe KOMS-a.

Savet za mlade grada Vranja spada u treću kategoriju razvijenosti lokalnih saveza mlade u Srbiji – „Inkluzivni – ali nefnkionalni saveti za mlade.

Grad Vranje na čelu sa gradonačelnikom Slobodan Milenkovićem i većnikom za sport i omladinu Nenadom Đorđevićem Nešijem do sada nisu usvojili lokalni akcioni plan za mlade.

Kao najbitnija stavka u ovom straživanju izdvaja se i nepostojanje omladinskog kluba, ali i izdvajanje sredstava za finansiranje udruženja mladih.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Katarina 24/05/2022
  2. Dragan 24/05/2022
  3. Dragan 24/05/2022
  4. Šta ja znam 24/05/2022
  5. Beeeeee 25/05/2022

  Ostavi komentar