Vranje BOJKOTUJE predsednika: Fontana svetli i danju

Eko Taxi Vranje

Vranjanci su većinom glasova ukazali poverenje na aprilskim predsedničkim izborima lideru SNS Aleksandru Vučiću, ali ne prihvataju njegove apele da se štedi elekrtična energija!?

To pokazuje, između ostalih, i primer fontane preko puta Fonda PIO, a između ulica Stefana Prvovenčanog i Partizanske.Fontana je u petak drugog septembra bila osvetljena električnim svetiljkama do skoro 10 sati, lep prizor za gledanje, ali neracionalan iz ugla potrošnje struje čija restrikcija sledi uskoro, makar i u trećoj deceniji 21. veka.

Kažu stručnjaci, „svetiljke na fontani su slabi potrošači električne energije, pa nije tako strašno ako svetle i danju“, građani, slučajni prolaznici, međutim, brižni su ne zbog „beznačajnog“ utroška struje, već mnogo, čak neuporedivo više zbog „bojkota apela predsednika države da se štedi električna energija“.

Ko bi rekao da Vranjanci, uglavnom glasači Vučića i SNS, neće poslušati predsednika i njegov apel, sve smo mogli da očekujemo, ali ovako nešto – nikad, pa posle se ljutimo kad Beograd, Vojvodina i Šumadija ne vole nas „južnjake“, kažu, ne verujemo vam, licemrni ste i ne slušate vlast kad osetite da je uzdrmana“, promišlja „bojkot“ Vranjanaca apela da se štedi struja.

A sijalice u Vranju kao u pesmi, „danju gore, a noću se gase“.

S. Kostić    1. Laki 03/09/2022
    2. Stojan 04/09/2022

    Ostavi komentar